Izgubljeni podvodni grad Shi Cheng: Otkriće kineske Atlantide (VIDEO+)

Underwater-film-crew-explored-Qiandao-Lake-and-the-ancient-Lion-City-that-was-sunk-half-a-century-ago-to-build-the-Xin’an-Jiang-hydropower-station1
Foto: Vimeo/Screenshot

Shi Cheng, grad koji je dobio naziv po Lion planinama koje ga okružuju, od 1959. godine, nalazi se 40 metara pod vodom zbog generiranja hidroelektrana.

Grad Lion, inače poznat kao Shi Cheng, je potopljeni drevni grad koji se nalazi u podnožju planine Wu Shi, te oko 40 metara ispod spektakularnog jezera Qiandao u Kini. Dužnosnici su pokazali interes za ovaj potonuli grad nakon što je otkriveno da iako 50 godina pod vodom, cijeli grad je sačuvan, u potpunosti netaknut te ga pretvara u virtualnu vremensku kapsulu.


V  A  Š  A    R  E  K  L  A  M  A

Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com  ili OVDE.


Grad Lion izgrađen je za vrijeme Istočne dinastije Han, te je prvi put imenovan provincijom 208. godine. Grad Lion nekada je bio centar politike i ekonomije u istočnoj pokrajini Zhejiang. Međutim, 1959. godine, kineska vlada donijela je odluku da se izgradi nova hidroelektrana, te izgradivši umjetno jezero, potopili Shi Cheng 40 metara ispod vode.

Nakon podizanja brane, sada poznata kao Xin’an hidroelektrana, historijska metropola polako tone dok u potpunosti ne bude potopljena tirkizno-plavom bojom, nakon čega se formira jezero Qiandao. Jezero Qiandao se prostire na površini od 573 km² te posjeduje kapacitet za pohranu od 17,8 km³ vode.

Više od 1, 000 „tačkastih“ ostrva nalazi se na jezeru.

Diving in China, Qiandao Lake – VIDEO 1

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: Freshpress)

loading...

Related posts

Leave a Comment