Arheološka otkrića 

Kamen iz Palerma otkriva istinu o postojanju drevnih astronauta

palermo_stone

Kamen iz Palerma je jedan od najvažnijih drevnih egipatskih tekstova koji govori o predinastijskim vladarima drevnog Egipta.

Brojni ljudi širom sveta veruju da je u dalekoj prošlosti napredna vanzemaljska civilizacija posetila Zemlju i pokrenula život na našoj planeti. Naravno, ima i onih koji insistiraju da se tako nešto nije dogodilo.

Ipak, postoje brojni tekstovi i dokazi koji podržavaju teoriju o drevnim astronautima.

Naučnici su širom sveta otkrili brojne artefakte koji ukazuju na mogućnost da istorija koju znamo nije baš najtačnija i da postoje još mnoge stvari koje ne znamo.

Iako je ova ideja i dalje kontroverzna, tekstovi poput Kamena iz Palerma predstavljaju konačne dokaze.

Kamen je dobio ime po muzeju u Palermu u Siciliji gde se čuva jedan od najvećih delova ovog zapisa. Drugi delovi ovog zapisa se mogu pronaći u egipatskom muzeju u Kairu i muzeju Petri u Londonu.

Iako je tačan datum nastanka Kamena iz Palerma i dalje misterija, mnogi veruju da je napravljen negde u 25. veku pre nove ere.

Kamen iz Palerma je jedinstven po tome što sadrži listu predinastijskih kraljeva drevnog Egipta i faraona koji su vladali Egiptom u prvih pet dinastija. Međutim, te predinastijske kraljeve mejnstrim naučnici označavaju kao mitološka bića iako se ta imena pojavljuju i u egipatskoj kraljevskoj genealogiji.

Ovaj zapis sadrži i informacije o porezništvu u drevnom Egiptu i religijskim ceremonijama. Štaviše, smatra se da je upravo na osnovu ovih zapisa Maneto, egipatski istoričar i sveštenik iz Sebenitosa, sastavio najdetaljniju istoriju drevnog Egipta.

Maneto je poznat po svom delu „Egiptijaka“ u kom je podelio vladare drevnog Egipta po dinastijama i formirao moderni sistem za datiranje drevne egipatske istorije.

loading...

Kamen iz Palerma je zapisan na crnom bazaltu i veruje se da je bio visok oko dva metra kada je bio napravljen.

Naučnici su na osnovu Kamena iz Palerma došli do zaključka da su drevni Egipćani posedovali superiornu tehnologiju kojom su topili bakar i stvarali neverovatne bakarne statue u drugoj dinastiji.


SUBSCRIBE na našem YouTube kanalu Svet tajni! Pogledajte NOVI video Kumari Kandam – izgubljeni kontinent u Indijskom okeanu.


Treba napomenuti da se u zapisima pominje događaj kada je 40 drevnih egipatskih brodova donelo drva i kamenje iz nepoznatog regiona u Egiptu za vreme vladavine Sneferu, ali i izgradnja prve kamene građevine za vreme vladavine Neka.

Dakle, postoje drevni tekstovi koji sa velikom tačnošću opisuju vreme kada su bića, za koja su verovali da su bogovi, došli sa neba i zavladali čovečanstvom. Naravno, slični dokazi se mogu pronaći i u drugim drevnim kulturama širom planete.

Upravo zato mnogi veruju da je Kamen iz Palerma jedan od najvažnijih drevnih tekstova koji govore o „bićima sa drugog sveta“ koja su upravljala planetom.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Web tribune)

loading...

Related posts

Leave a Comment