Arheološka otkrića 

Koje misteriozne tajne krije kralj Pakal?

palenque10

Da li je moguće da te oznake imaju veze sa poklopcem sarkofaga i prikazivanjem Pakala u svemirskom brodu? Teoretičari o drevnim vanzemaljcima tvrde da je to i više nego dovoljan dokaz.

Teorija o drevnim vanzemaljcima nije novost, a mnogi su pokušavali više puta da je opovrgnu. Međutim, kao i kod svih stvari u životu, postoje neki dokazi za i protiv. Mnogi zaključci, bilo da se posmatraju iz ugla skeptika ili ne, ne mogu se opovrgnuti. Postoje sigurno na stotine ili hiljade stvari koje mejnstrim arheologija i istorija ne mogu da objasne.

Svako ko je ikada čitao o teoriji o drevnim vanzemaljcima ili drevnim astronautima traži nekakav dokaz za razne spomenike iz istorije, za koje niko ne zna kako su nastali, niti inženjeri znaju kako je to izvedeno. Danas ćemo pričati o kralju Pakalu, drevnom gradu Palenki i sarkofazima.

Sarkofag kralja Kinih Janab Pakala iliti kralja Pakala je jedna od nezaobilaznih tema kada je u pitanju teorija o drevnim vanzemaljcima. Ovaj sarkofag iz doba Maja na sebi ima neverovatne slikovne opise.

Teoretičari drevnih vanzemaljaca tvrde da je na poklopcu sarkofaga oslikan kralj Pakal u nekakvoj vrsti svemirskog broda, upravljajući nekakvom mašinom sa nogom na pedali, dok udiše vazduh putem nekakvog čudnog uređaja.
Teoriju o Pakalovom svemirskom brodu je prvi put predložio Erih fon Deniken u svojoj knjizi „Kočije Bogova“.

Fon Deniken je reprodukovao crtež na poklopcu sarkofaga, ali ga je pogrešno obeležio, navodeći da je iz Kopana.
Sarkofag je zapravo otkriven od strane meksičkog arheologa Alberta Ruiza Lulijera 1948. godine u hramu u Palenki.
Ostaci ovog velikog majanskog vladara su još uvek bili u kovčegu, zajedno sa maskom od žada i ogrlicom od bisera. Vladar je takođe bio okružen skulpturama i reljefima od gipsanog maltera koji oslikavaju tranziciju vladara do božanstva u majanskoj mitologiji.

Jedna od najmisterioznijih stvari što se tiče ostataka pronađenih u Pakalovom kovčegu jeste da ostaci izgleda ne pripadaju njemu. Analiza zuba skeleta sugeriše da je u pitanju neko ko je 40 godina mlađi nego što je Pakal bio u vreme smrti.

To je jedna od tema koja je pokrenula veće rasprave među istoričarima i arheolozima. Prema zapisima na grobnici, ostaci u kovčegu bi trebalo da pripadaju Kinih Janab Pakalu koji je umro u 80. godini.
Postoji nekoliko teorija koje pokušavaju da razjasne ovu misteriju. Jedna od njih je da je u pitanju dvoje ljudi sa istim imenom.

Stručnjaci za majansku istoriju se ne slažu sa predloženim teorijama, objašnjavajući da se takve mogućnosti ne slažu sa majanskim kalendarom i njihovim zapisima o najvažnijim događajima.

Prema navodima stručnjaka, ikonografija urezana na poklopac sarkofaga predstavlja klasične odlike majanske umetnosti. Poklopac sarkofaga je usko povezan sa unutrašnjošću hrama i gigantskim panelima na zidovima hramova.

loading...

Ono što je veoma interesantno jeste da su istraživači oko ivica poklopca pronašli traku sa kosmološkim oznakama koje uključuju sunce, mesec, zvezde i centar, koji stručnjaci za Maje nazivaju svetskim drvetom.

Da li je moguće da te oznake imaju veze sa poklopcem sarkofaga i prikazivanjem Pakala u svemirskom brodu? Teoretičari o drevnim vanzemaljcima tvrde da je to i više nego dovoljan dokaz.

Postoje brojne misterije vezane za život i smrt kralja Pakala, koje uključuju vanzemaljce i svemirske brodove, ali nijedna od njih do danas nije razjašnjena.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment