Arheološka otkrića 

Otkriće nestalih piramida u Egiptu

Svet koji činimo mi, prostor koji upotrebljavamo, vreme koje teče, život koji ne staje.  Sve ovo čini jedan proces. Proces koji je nezaobilazan za sve nas. Ako jedna karika otkaže, sve se gasi. Nestaje.  Vodim vas u drevni Egipat, sinonim za misteriju.

Sigurno ste se zapitali: ’’Zbog čega ovako neobičan uvod u jednu priču o Egiptu? ’’ Svi  već znate o piramidama u Egiptu. Da li ste znali da postoje podzemne piramide, baš na tlu Egipta?  Zvuči veoma interesantno, zar ne?

Tim stručnjaka, naučnika, arheologa su putem satelita, infracrvenim snimcima otkrili 17 podzemnih piramida u Egiptu, preko 1000 grobnica i više od 3000 naselja, i to sve ispod površine zemlje. Skenirana oblast se zove Sakara, Egipat. Zaista fascinantno? –Veoma.

Kako je moguće da jedan deo te stare civilizacije završi pod zemljom? Da li ovo otkriće ruši dosadašnje teorije o Egipatskoj civilizaciji, njihovom životu, stvaranju, razvijanju?

Postavlja se pitanje: ’’Da li su naša moderna shvatanja o istoriji u globalu zaista pogrešna? ’’

Ovo je samo jedno nalazište/oblast u Egiptu koja je skenirana satelitom. Šta kriju ostale oblasti? Šta kriju oblasti koje je poplavio Nil?

Mnogo toga zakopanog ispod površine zemlje krije Egipat.

Ova priča je veoma slicna prethodnim pričama, jer se i ovde postavlja pitanje: ’’Da li je postojala naprednija civilizacija pre mnogo miliona godina? ’’

Ako se nastavi sa istraživanjem u Egiptu, putem satelita, moguće je da ceo sadašnji Egipat  zapravo prikriva, možemo reci, novu-staru civilizaciju koja se nekada davno prostirala ovom oblašcu.

Da li to znači da je vreme da promenimo istoriju koju danas znamo? – Možda. Ovo su veoma ozbiljna otkrića. Egipatske vlasti su u početku istrazivanja bile protiv korišćenja satelita, a sada planiraju da tehnologiju koju koriste zadrže  za istraživanja u narednim godinama.

loading...

Satelit koji je skenirao oblast u Egiptu, nalazio se na visini od 700 kilometara.

Ovo je jedan novi vid istraživanja raznih iskopina i oblasti koje su interesantne za arheologe. Da li je vama zapanjujuće, da je u oblasti Sakara otkriveno čak 3000 naselja?

To je zaista neverovatan podatak. Koliko  je ljudi tu nekada živelo? Na ovo otkriće, mozemo postaviti nekoliko stotina pitanja. Još je rano da bi smo saznali odgovore na sve njih.

Godine istraživanja su pred nama, a nadajmo se da će rezultati biti pozitivni. Nadajmo se da je ovo samo jedan od mnogih primera na našoj planeti gde će biti uočene podzemne piramide, naselja i ostale arhitektonske gradjevine. Zašto?

Vreme je da saznamo istinu o našim dalekim precima. Oni su tada menjali svet, a mi se trudimo da ga danas promenimo na bolje.

To ćemo uspeti samo ako sa sigurnošcu znamo pravu stranu  istorije. Na njihovim greškama mi učimo, a ova istraživanja ce nam reći  gde su oni zaista pogrešili, i šta je doprinelo njihovom nestanku.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Uznemirujuće slike iz prošlosti

V I D E O


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

Foto: neonnettle.com

loading...

Related posts

Leave a Comment