Otkriven drevni Biblijski grad greha? (VIDEO+)

Foto: YouTube
Arheolozi, koji su radili na iskopinama u regiji Tal el-Hamam u Jordanu već decenijama, iskopali su ostatke „monstruoznog“ grada iz doba bronze, za koji veruju da savršeno odgovara biblijskom opisu grada Sodome.

Prema izveštajima lokalnih medija, veoma je moguće da su otkriveni ostaci biblijskog grada Sodome u Jordanu.Arheolozi, koji su radili na iskopinama u regiji Tal el-Hamam u Jordanu već decenijama, iskopali su ostatke „monstruoznog“ grada iz doba bronze, za koji veruju da savršeno odgovara biblijskom opisu grada Sodome.U Knjizi Postanja u Bibliji, piše da su Sodoma i Gomora uništeni od Boga, jer su tu ljudi živeli zasuti grehom, izopačenošću, a anđeli nisu uspeli da pronađu ispravne ljude unutar njihovih zidova.
Tal-el Hamam lokalitet nalazi se istočno od reke Jordan i datira još između 3500 i 1540 godine pre naše ere. Arheolozi kažu da je ovo otkriće najveći grad koji bi postojao u regionu (5 do 10 puta veći od ostalih gradova u oblasti) i izgleda kao da je iznenada napušten – što sve savršeno odgovara Sodomi.


V  A  Š  A    R  E  K  L  A  M  A

Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com  ili OVDE.


Lokalitet, u južnoj Jordfanskoj regiji nalazi se 8 milja severoistočno od Mrtvog mora i istaknut je po velikoj humki koja se sastojala iz donjeg i gornjeg grada gde je živela elita.

Istraživači su pronašli dokaze o odbrambenim zidovima visokim 10 metara i 5 metara debeli, sa mrežom oko kapije, kulama i trgovima, kao i ostatke „Crvene palate“ u gornjem gradu.

Svi se nadaju da će nastavak iskopavanja od strane istraživačkog tima pomoći da se rasvetli misterija da li je to zaista grad Sodoma i zašto je tako iznenada bio napušten.

Sodom & Gomorrah – true location found – Ross Patterson – VIDEO 1

(Izvor: Vestinet)

loading...

Related posts

Leave a Comment