Arheološka otkrića 

Plutonova vrata ka paklu

Pakao je mesto koje je teško detaljno opisati, jer, na kraju krajeva, da odemo tamo bi zahtevalo da umirmo . Ali u pokušaju da se sazna kako je drevna verzija podzemlja izgledala, arheolozi su možda iskopali prolaz do Hada.Prema italijanskoj novinskoj agenciji ANSA, tim arheologa koji rade u drevnom gradu Frižanin Hierapolis u jugozapadnoj Turskoj tvrdi da je lociran prolaz do Pakla ili Plutonova Vrata – drevno mesto za koje se smatra da je ulazni deo u podzemlje, po rimskom bogu podzemlja, pećina se nalazi u blizini ostataka hrama gdje su arheolozi pronašli stub sa posvetom bogu i njegovoj ženi Kori, odnosno Persefoni.

Mala pećina kod hrama Apolona, emituje smrtonosne gasove..

Frančeska D’Andria sa Univerziteta Salento objavila je otkriće na konferenciji za novinare u Turskoj sredinom marta.
“Mogli smo da vidimo smrtonosna svojstva pećine tokom iskopavanja.

Nekoliko ptica je uginulo dok su pokušaval da se približe otvoru, odmah su ih ubila isparenja ugljen dioksida, ” D’Andria je dodala , prema Discoveri Nevs.

S druge strane Ostin Considine objašnjava da je pećina prirodni fenomen, i da slični “otvori u zemljinoj kori” mogu da se nadju na drugim mestima u svetu:

Takvi opasni portali nalaze se širom sveta. Nesumnjivo najbolji, savremeni Hell Gate je u Turkmenistanu i gori više od 40 godina (geolozi koji su ga slučajno otvorili su odlučili da ga zapale da zaštite lokalno stanovništvo od gasova, i on gori od tada).

Poznati autori kao što su rimski državnik Ciceron i grčki geograf Strabus pisali su o Plutonovim vratima za vreme svojih epoha.

Alister Filipini, istraživač rimske istorije na univerzitetu u Palermu, naziva nalazište kod Hierapolis izuzetnim. Za Discoveri Nevs, je rekao – “to potvrđuje i pojašnjava informacije koje imamo iz drevnih književnih i istorijskih izvora.”

Hierapolis, u blizini modernog turskog grada Pamukkale, je pod zaštitom UNESCO i ima više od 1,5 miliona posetilaca godišnje.

Frančesko D’Andria vrsi iskopavanje u oblasti godinama, i 2011. godini, je tvrdila da je lociran grob Svetog Filipa , jednog od Isusovih apostola.

loading...

Pogledajte NOVI video klip na temu: Misteriozni nestanak dinosaurusa

V I D E O


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:@Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment