Arheološka otkrića 

REVOLUCIJA: Otkrivena mumija dinosaurusa, sa sve kožom i gotovo NETAKNUTIM ORGANIMA

Naučnici su pronašli “dinosaurusa mumiju” kojem su gotovo svi organi netaknuti, a čak pojedini istraživači odbijaju da ga zbog toga nazivaju fosilom, a njegovi ostaci od nedavno su izloženi u kanadskom Rojal Tirel muzeju u Alberti.

Istraživači, koji su učestvovali u njegovom iskopavanju, napominju da je neverovatno da je tako dobro očuvan ovaj fosil star 11 miliona godina.

– Nemamo samo skelet. Imamo dinosaurusa kako je onda izgledao – rekao je Kejleb Broun, naučnik Rojal Tirel muzeja, prenosi sajt “All that is interesting”.

Ovaj dinosaurus je pripadao novoj vrsti nodosaura, bio je veoma veliki, imao je četiri noge prekrivene šiljcima, debelim oklopom i težio je oko 1400 kilograda. Sada, tako netaknut, ovaj dinosaurus teži oko 1200 kilograma.

Kako je ovo biće uspelo da ostane netaknuto tokom svih ovih godina, za naučnike je i dalje misterija, iako istraživači objašnjavaju da je moguće da ga je pokupila reka i odnela do mora u kojem je potonulo.

loading...

Tokom miliona godina na dnu okeana, po telu su mu se oformili minerali koji su omogućili da da ostane u prvobitnom stanju.

Pronađen je 2011. godine, a naučnicima je trebalo 7.000 sati da ga pripreme i postave u muzej gde posetioci mogu iz blizine da vide o kakvom je stvorenju reč.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Blic.rs / Foto:  Salamander Sam / Twitter)

loading...

Related posts

Leave a Comment