Arheološka otkrića 

Rtanj – zlatno otkriće

Foto: wikimapia.com
Foto: wikipamia.com

Hajde da krenemo od samog naslova. Zbog čega ’zlatno otkriće’ ? Sigurno ste tokom ovih godina čuli za planinu Rtanj. Neki je  nazivaju i piramidom.

Zašto?  – To je jedina planina u Srbiji koja ima piramidalni oblik. Za ovu planinu vezani su mnogi misteriozni dogadjaji. Neki od njih su i dolazak NLO-a na području ove planine. Zvuci stvarno čudno? -Da. Meštani koji žive blizu planine, ubedjeni su u tvrdnje da ih vanzemaljska bića skoro svakodnevno posećuju. Jedan od meštana, koji tvrdi da je u više navrata video ova čudna bića, izjavio je: ’’ Prvo ide usijana kugla koja je toliko jarka i blještava da je teško gledati golim okom, a smenjuju se plavičasta, crvenkasta i ljubičasta svetlost. ’’

Ovo je samo jedna od izjava meštana koji su imali direktan kontakt sa tim bićima. Ako se nadjete na Rtnju, i ako priupitate nekog od meštana: ’’Da li ovde dolaze vanzemaljci?’’- Velika većina bi vam odgovorila da oni često dolaze. Ako zaista dolaze, zašto im je naša, takozvana piramida Rtanj toliko interesantna?

Prema legendi, smatra se da je piramida Rtanj, centar zemaljske kugle. Mada, to možemo svrstati u priče meštana, koji godinama unazad prepričavaju ove priče. Ako zaista sumnjamo, i ako mislimo da tamo ništa neobičnog nema, zašto je centar za istraživanje i ekologiju iz Beograda uputio zahtev Vladi Srbije da im se omogući formiranje istraživačkog centra na Rtnju da bi utvrdili uzrok  misterioznih pojava koju ova planina krije.

Ovo otvara mnoga pitanja. Sada već sa sigurnošću možemo potvrditi da postoji nešto neobično u vezi ove planine.

Šta je to što je veoma interesantno u vezi ove planine?

– Dok nadleću Rtanj, avioni se izgube na radaru, nema ih.

– Postoje jedinstvene biljke na ovoj planini, veoma retke u svetu.

– Elektromagnetna i jonizujuća zračenja su prisutna.

– Centar za istraživanje je rekao da postoji mogućnost da se ispod Rtnja nalazi 3 velike podzemne reke, na dubini oko 100 metara.

loading...

Interesantno je to, da na vrhu planine (1565 metara)  se nalazi neobična rupa, koju meštani smatraju izlazom iz piramide.  Navodno je jedan pastir bacio frulu kroz taj otvor, a tu istu frulu je našao na nižem delu planine. Veoma interesantno. Srbi nisu jedini koji smatraju da je Rtanj piramida, i da krije mnoge tajne.

Autor  romana ’’Odiseja u svemiru 2010’’ Artur  Klark, napisao je : ’’ Rtanj nije planina, već se ispod krije piramida, najstarija tvorevina civilizacije.’’

Da li to znači da su prvi tragovi ljudske civilizacije upravo bili na teritoriji današnje Republike Srbije? –Jos nije naučno potvrdjeno i istraženo, ali svakako treba dodati veliki značaj na moguće otkriće.  Da li se mi nalazimo pred velikim svetskim otkrićem? –Mogli bi saznati u godinama koje dolaze. Ako bi ove tvrdnje i verovanja bile istinite, da li to znaci da bi Srbija bila mistična kao ceo današnji Egipat? –Uveren sam da bi.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment