Arheološka otkrića 

Tajne drevne istorije – tajanstveni crni prah

Na severu okruga Kler, duž obale Irske, otkriveno je naselje za koje se pretpostavlja da je staro više od 6.000 godina. Misterioznost ove arheološke lokacije je otkriće da je čitavo naselje, pa i šire, prekriveno neobičnim crnim slojem organske materije.Ovo nije prva arheološka lokacija na kojoj je otkriven misteriozni prah. Nešto slično je pronađeno na pakistanskim otkopinama Mohendžo i Harapi gde su, osim crnog praha, pronađene i grudvice istopljene gline koje su rasute po ulicama drevnog grada.

Radiološka merenja su pokazala da ovaj nepoznati sloj ima povišenu radioaktivnost, pa je ovo dodatno podgrejalo pobornike onih teorija da je Zemlju davno pogodio meteorit ili da je bombardovana iz svemira.

Ima i onih koji tvrde da je na Zemlji nekada davno postojao neobjašnjivi nuklearni potencijal i da se jedino na taj način može objasniti ova neobična otkrića. Najkonvencionalnija teorija kaže da je ovo, u stvari, posledica velikog drevnog cunamija.

Uspostavljanje prihvatljive pretpostavke otežava činjenica da su tri lokacije na kojima je pronađen neobičan prah nastale u različitim dobima, a da je razlika i po nekoliko hiljada godina. Uz sve to, reč je o lokacijama koje se nalaze na potpuno različitim stranama sveta.

loading...

Nuklearna katastrofa

Naučnikci Ričard Fajerston i Vilijem Toping veruju da je u paleoindijanskim vremenima, pre 12.000 godina, iznad delova Severne Amerike dogodila nuklearna katastrofa. Smatraju da je crni prah posledica tog događaja.

Irski naučnici, koji istražuju iskopinu u okrugu Kler, tvrde da, u stvari, nije dokazano o kakvom prekrivnom sloju je reč. Oni demantuju da je dokazano da je u pitanju mulj.

Zvanično, reč je o supstanci debljine dva-tri centimetra koja se u dodiru s vazduhom raspada. Sigurni su da se veliki deo ove supstance spustio na drevno naselje odjednom, ali ne i da je u pitanju cunami, poplava ili je u pitanju pepeo nastao iz neke velike nuklearne eksplozije.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment