Tajne zabranjene arheologije (deo II) – Japanski drevni svet ‘Onogorodžima’

591967_large
Foto: klubputnika.net

U životu se susrećemo sa stvarima koje nam nisu jasne, nisu razumljive. Pokušavamo vremenom da shvatimo kako sve oko nas zaista funkcioniše. Susrešćemo se do sada sa nama nepoznatim stvarima, pokušavamo da sagledamo svet iz drugog ugla, ali to baš i ne uspeva. Zar  ne?

Sledi priča koja će vas uvesti u jedan drugi svet, podvodni svet, svet sakrivenih misterija. Reč je o potpuno novom svetu, po japanskom poznat kao Onogorodžima.  Ostaci ogromnih gradjevina starih i do 12.000 godina otkriveni su na morskom dnu u neposrednoj blizini japanske   obale.    Kako je to zaista moguće?

Da li je na ovim prostorima nekada postojala civilizacija? – Ne bih znao reći.  Ova oblast je arheološko blago. Zašto?

Godine 1985-e Japanac Kikaciro Aratake ronio je na dubini od 25-30 metara uvidevši ogromnu piramidu.  Piramida na dnu mora? Postavlja se mnoga pitanja, a klupko misterije polako počinje da se odmotava.
Usledila je burna reakcije javnosti na ovakav fenomen.  Godine 2000-e ova oblast je proglašena kao arheoloski  lokalitet, a ubrzo su i počela istraživanja.  Ova piramida je dugačka 200m, a visoka 20m. Mnogo toga krije ova piramida. Tokom istraživanja, naučnici su dosli do raznih zaključaka. Smatra se da je ovaj lokalitet pripadao davnoj naprednijoj civilizaciji mnogo pre nasih “pocetaka”.

Da li to znači da je pre nekoliko miliona godina, živela i stvarala civilizacija koja je bila naprednija od današnje? Šta se desilo toj civilizaciji? Ovo su pitanja na koja naučnici nemaju odgovore. Ova piramida nije jedini znacajan podvodni objekat koji je pronadjen. U periodu od 1995-2005 pronadjeni su hramovi, arheološki objekti, veliki trgovi, putevi…Zar ovo sve ne podseća  na arhitekturu današnjice?  Podseća, i to jako. Da li mozemo reci da je nekada jako, jako davno na ovom tlu gde mi danas hodamo, zaista živela jedna naprednija civilizacija?

Svetske legende govore o postojanju stare civilizacije zvana Mu ili Lemurija, koja se prostirala negde na Pacifiku. Da li postoje sačuvani spisi o ovoj civilizaciji? Još se istražuje.  Koliko vremena treba da prodje da istina izadje na površinu?
-To ne bih mogao da vam kažem. Na nama je da čekamo, a vreme će pokazati svoje.

loading...

Related posts

Leave a Comment