Da li ste znali? 

MISTERIJA KRAJA: Da li shvatate poreklo, svrhu i sudbinu Zemlje?

Razumevanje porekla, svrhe i prave prirode zemaljske stvarnosti koju doživljavate, može biti značajno za prevazilaženje vašeg trenutnog nivoa svesti i prelazak na sledeći nivo igre.

Za neke, posebno neosvešćenje, ova informacija može biti previše teška za poverovati, ali to može biti veoma važno za budući tok vašeg života, i ovog i sledećeg.

U okviru konstrukta

Kao i kod svih stvarnosti nastalih u okviru Jednog velikog kosmičkog uma, a postoji ih mnogo, naša zemaljska realnost je jednostavno mentalni konstrukt.

Postoje mnogi pojedinačni delovi/aspekti “Jednog” koji su izabrali da postave svoje žarište svesti u ovaj konstrukt – da zarone u njega i zaigraju zemaljsku igru.

I svi oni su izabrali da to urade iz istog fundamentalnog razloga– zato što pruža izuzetno zanimljiva i formativna iskustva koja voze evoluciju svesti. I to je poenta svih stvarnosti, jer je svesnost osnovna stvar postojanja.

 

Vi ste jedan od tih aspekata Jednog koji trenutno igra zemaljsku igru. Bilo da to znate ili ne, vaša prava suština je, i uvek je bila, nit univerzalne svesti.

A vi, i viši nivoi vas, u ime Jednog, istražujete svoju prirodu i postojanje stvarajući mnoštvo realnosti, igrajući mnoštvo uloga (života) unutar tih stvarnosti.

Igra separacije

U većini tog mnoštva realnosti koje smo stvorili i igrali se unutar njih, znali smo, u različitoj meri, šta smo bili– kreatori koji su sastavni delovi Jednog kreatora– izvora svesti, glavnog tvorca, Boga, ili kako god želite to da nazovete.

loading...

Ali unutar ove velike raznovrsnosti realnosti nije bila ni jedna u kojoj smo potpuno zaboravili šta smo bili– a ta mogućnost nas je neizmerno zaintrigirala.

Dakle, u našoj večnoj potrazi da se upoznamo, “mi“ (na primer, viši nivoi nas samih) počinjemo da stvaramo novu vrstu realnosti– jednu u kojoj bismo potpuno izgubili vezu sa našim božanskim izvorom, zaboravili da smo kreatori naše stvarnosti i zaboravili da smo svi jedno.

 

Stvarnost u kojoj bismo mislili da smo odvojeni od kreatora i jedni od drugih– stvarnost koja bi se zgodno mogla nazvati “Igra separacije“.

Naš ceo univerzum je manifestacija igre separacije. To je kao ogromna pozornica gde se igra separacije odigrava u mnogim svetovima i na mnogim nivoima.

Igrači u igri

Termin “igra“ je zapravo sasvim prikladan– baš kao što i deca i odrasli biraju da igraju igrice iz zabave, razonode i radi učenja, tako i naše duše biraju da se igraju unutar konstrukta zemaljske stvarnosti.

U stvari, naše iskustvo zemaljske stvarnosti radi na vrlo sličan način kao i naše kompjuterske igrice. U kompjuterskoj igri ste vi igrač i vaša svest kontroliše avatar unutar tog sveta u igri.

Vi opažate, doživljavate, delujete i reagujete u svetu igre kao vaš avatar– lik koji igrate.

Ali pošto ne možete u potpunosti da zaboravite “pravog sebe“ izvan igre, nikada se u potpunosti ne izgubite u igri i ne mislite da je “stvarna“ – znate da je to iluzija.

 

Na veoma sličan način je vaša duša svesna da usmerava vaš avatar (vaše telo) unutar sveta u zemaljskoj igri.

Velika razlika je ta što je zemaljska igra dizajnirana tako da zaboravimo da smo mi duše koje se igaju u svetu iluzija. I tako se duboko izgubimo u njoj i počinjemo da verujemo da je to “stvarnost“ i da ne postoji ništa drugo.

A naše duše svojevoljno biraju da igraju zemaljsku igru, baš kao što ljudi svojevoljno biraju da igraju kompjuterske igrice.

Dizajniranje i kreiranje igre separacije

Uopšte nije bilo jasno kako kreirati stvarnost u kojoj bismo se mi osećali potpuno odvojeno od našeg izvora i jedni od drugih, i zaboravili na to da smo mi kreatori. Eksperimentisali smo sa mnogim dizajnima pre nego što smo naišli na nešto što je delovalo.

Ključni elementi koji su omogućili da se postigne cilj su bili “veo zaborava“, uloga “neprijatelja“, naša ograničena fizička čula koja doživljavaju svet kao diskretne i odvojene objekte, veliko kašnjenje između naših misli i njihovih manifestacija u realnosti, i vrlo jak kontrast između polariteta.

U tom kontektsu, zanimljiva i moćna psihička struktura se javlja relativno brzo posle inkarnacije– ego.

 

Njegova pojava je prirodna posledica veoma dualistične prirode realnosti u kojoj se naša svest nalazi.

Percepcija razdvajanja sebe i drugih, percepcija dualnosti, mi protiv njih, dobro protiv lošeg, itd.. i percepcija ograničanja, brzo dovodi do prenošenja svesti koja sama stvara sve dublju i jaču iluziju odvojenosti– i tako igra separacije opstaje.

Stanje igre

Mi smo igrali mnoge verzije i ponavljanja zemaljske igre, i mnoge od njih su završile veoma neproduktivno– katastrofom, uništenjem, krahom, apokalipsom… Igra koju smo stvorili je zaista veliki izazov.

Iz jedne perspektive, teško da je važno da li će se igra zavšiti krahom jer je to potpuno iluzorno iskustvo. Ako se uništi, jednostavno možemo restartovati igru od početka.

I iako naučimo nešto iz svakog iskustva, koliko god ono bilo izazovno ili katastrofalno, apokaliptični ishodi poput ovih sigurno nisu optimalno poučno iskustvo za evoluciju naše svesti.

Ovo ponavljanje zemaljske igre je u toku već neko vreme i kao i obično, sve duše koje su deo čovečanstva su uključene u veoma tešku, izazovnu i konfuznu igru.

Neto efekat svega ovoga je da smo pokazali stvarnost koju karakteriše pohlepa, konkurencija, konflikt, dominacija, potčinjavanje i uporna borba za slobodu.

Ovo je trenutno stanje ljudske drame i, kao i kod svih realnosti, to je odraz našeg stanja svesti.

Kraj igre

Ovo ponavljanje igre bi verovatno imalo veoma sličan tok kao i svi ostali, da nije bilo jedne stvari.

Mi smo iskusili dovoljno pod-optimalnih scenarija i odučili da uvedemo stimulans, izvan igre, da dovede do uspešnijeg i produktivnijeg zaključka.

Da bi se to postiglo, planirali smo suptilan i višestruki niz intervencija čiji je cilj bio da se probudi što je više moguće igrača u široj realnosti i da ih podstaknemo da se uzdignu na viši nivo svesti, a na taj način i na viši nivo igre.

Dobra vest je da je stimulans dotakao ključnu masu i da ulazimo u period brze i velike promene – period velike transformacije u nama i našem svetu.

Ipak, samo one duše koje se mogu probuditi u igri i dostići viši nivo svesti će “diplomirati“ i preći na sledeći nivo– novu i transformisanu verziju Zemlje.

Svi ostali će u suštini morati da ponavljaju “razred“ – na primer, da igraju isti nivo igre ponovo, ali negde drugde.

Ovo ni u kom slučaju nije kazna, sve duše jednostavno doživljavaju iskustva koja odgovaraju njihovom nivou napretka.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

(Webtribune.rs / Foto: WallpaperSafari)

loading...

Related posts

Leave a Comment