Da li ste znali? 

Misterija stara 126 godina: Otkriven identitet Džeka Trboseka?

AC-Syndicate

Misterija oko najpoznatijeg serijskog ubice od koga se ledila krv u žilama izgleda da je konačno rešena. Detektiv amater tvrdi da je uspeo da preko DNK analize otkrije identitet čuvenog Džeka Trboseka.

Ključni dokaz u reševanju ovog slučaja je DNK koja je pronađena na šalu na mestu zločina. Pomoću testiranja potomaka žrtvi i osumnjičenih ostvareni su veliki rezultati.

Idenitet Džeka Trboseka je otkriven – u pitanju je Aron Kosminski, poljski frizer koji je živeo u Vajtčepelu, a kasnije je završio u ludnici. Kada su se dešavala ubistva 1888. godine, Kosminski je bio jedan od osumnjičenih.

Kako je došlo do otkrića?


Na šalu koji je pronađen kod tela Ketrin Edouz, jedne od Trbosekovih žrtvi, nalazio se njen DNK, ali i DNK njenog ubice. Ključno otkriće desilo se kada je biznismen Rasel Edvards kupio šal na aukciji.

On je bio ubeđen da šal krije odgovore o ubistvima, pa je zatražio pomoć doktora Džarija Louhelajna, koji je poznat kao vrsni analitičar genetskog materijala.

Doktor Louhelajn je uspeo da izvuče DNK star 126 godina i uporedi ga se DNK od potomaka Edouzove kao i osumnjičenih, čime je dobio savršeno poklapanje.

Koristeći najnoviju tehnologiju, Louhelajn je uspeo da izdvoji arterijsku krv koja je pripadala Edouzovoj, ali i tečnost koja nije njena. Pomoću ultraljubičastog skenera uspeo je da identifikuje tečnost kao spermu, pa je nastavio analizu koja ga je dovela do Kosmiskog.

Identitet Džeka Trboseka je bio misterija godinama, a razne teroije su se smenjivale godinama oko imena nemilosrdnog ubice.

Jedna od prvih teroije jeste da je Trbosek u stvari princ Albert Viktor, unuk kraljice Viktorije, zatim se smatralo da je on zapravo slikar Valter Sikert, kao i bivši premijer vlade Vilijam Gladstoun.

Aron Kosminski je bio poljski Jevrejin koji je pobegao iz Rusije u London tokom 1880-tih. On je oduvek bio jedan od tri ključna osumnjičena, za njega se tvrdi da je radio kao frizer u Vajtčepelu.

Ono što je sigurno o njemu jeste da je patio od paranoične šizofrenije i da je imao brojne halucinacije. Takođe, smatra se da je mrzeo žene, ali policija tog vremena nije imala dovoljno dokaza da ga uhapsi iako su ga neki svedoci idetifikovali kao Trboseka.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment