Da li ste znali? 

Održana konferencija RAVNOZEMLJAŠA: Iznesene su mnoge teorije o planeti Zemlji

Pobornici teorije prema kojoj je Zemlja ravna ploča, održali su konferenciju u Velikoj Britaniji i izneli niz neobičnih teza poput one da gravitacija ne postoji.

Konferencija je okupila 200 učesnika, a mogle su se čuti bizarne teorije poput one da je jedina realna snaga u prirodi – elektromagnetizam, a ne gravitacija.

Pobornici teorije o Zemlji kao ravnoj ploči tvrde da ona ima oblik ravnog diska, a ne sfere.

Na konferenciji, za čiju su ulaznicu učesnici platili 107 funti, izneseno je niz neverovatnih teorija i zapažanja, kao što je ono da je Zemlja „ravna ploča sa spoljnim prstenom od leda“.

Drugi pak tvrde da Zemlja na sebi ima kupolu, tačnije neku vrstu „krova„, pa i „oblik dijamanta„.

„Zemlja je u obliku dijamanta i poduprta je stubovima“, tvrdi muzičar Daren Nezbit.

Bez obzira na dokaze koje konstantno objavljuje naučna javnost, dokazujući da je Zemlja sfera, koristeći se pri tome satelitima i snimcima iz svemira, „ravnozemljaši“ tvrde da su to sve laži i zavere.

Jedna od najbizarnijih teorija koja se mogla čuti na konferenciji jeste da ljudi žive u nekoj vrsti „Pak-Men sveta“ (video-igrica).

Tačnije, tvrde „ravnozemljaši“, na rubu sveta se završavaju i prostor i vreme.

Italijanski astronom, fizičar, matematičar i filozof, Galileo Galilej, izbegao je lomaču 21. juna 1633. godine kada je pred Inkvizicijom u Vatikanu pročitao poricanje svoje teorije o tome da Zemlja nije ravna ploča, nego planeta i kao takva deo heliocentričnog sistema, za šta se pre njega zalagao poljski astronom, lekar i ekonomista, Nikola Kopernik.

loading...

Zadovoljni zbog toga što je svet „ostao ravna ploča“, u Vatikanu su odustali od ideje da pogube Galileja, ali mu je naloženo da se doživotno odrekne svog učenja i da se vrati u vilu u Firenci, ali pod uslovom da živi u strogoj izolaciji, što je on i učinio, tako da je poslednjih osam godina života proveo potpuno sam i posvetio se naučnom radu i eksperimentisanju.


18 Satelitskih fotografija otkriva vanzemaljske simbole? Pogledajte OVDE.


Preminuo je 8. januara 1642. godine.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu@dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |
(Vestinet.rs / Foto: Pixabay)
loading...

Related posts

Leave a Comment