Da li ste znali? 

Predstavljamo Vam 11 “svetskih čuda” za koja nema objašnjenja

130406_clip_image024-min

Svet je pun čudesa. Za većinu od njih naučnici su ponudili razumna objašnjenja, ali za neke od njih još ne možemo da nađemo pravo objašnjenje, ma koliko vremena uložili u posmatranje.

Kineske mozaik linije

Ove čudno postavljene linije nalaze se na koordinatama 40°27’28.56″N, 93°23’34.42″E. Ne postoji mnogo informacija o ovim čudnim, ali opet lepim linijama urezanim u pustinju u provinciji Gansu Šeng u Kini. Dok neki smatraju da je ovo tajni vojni poligon, drugi misle da se radi o poruci posetiocima iz svemira, međutim, pravog objašnjenja nema.

Kamena lutka

Pronađena u julu 1889. godine u Nampi, u Ajdahu, ova malena kamena lutka ugledala je svetlo dana prilikom kopanja bunara i potom je izazvala zanimanje naučnika širom sveta. Bez ikakve sumnje, napravljena ljudskom rukom, pronađena je na dubini od 100 metara, čime se može izračunati da je nastala davno pre nego što se ovde prvi put pojavio čovek.

Kameni kalendar

U egipatskom delu saharske pustinje leži najstarije poznato astronomski poslagano kamenje na svetu – Nabta. Hiljadu godina pre Stounhendža, ljudi su postavili kamenje ukrug na obali jezera koje je davno presušilo. Ovo tri metra visoko kamenje dovučeno je ovde pre 6.000 godina. Iako je danas ovo područje Egipta pustinja bez padavina, ovde su nekad živeli davno izumrli bizoni. Iskopine pokazuju da je ovo područje nekad bilo veoma naseljeno. Pitanje čemu je služilo ovo kamenje još nije dobilo svoj odgovor. Dok neki smatraju da je služilo kao kalendar, drugi misle da su se ovde prinosile žrtve bogovima.

Drevni svemirski brod

Ne radi se o letelici nego o crtežu u pećini koji datira 5.000 godina pre Hrista, a nalazi se u Japanu.

Snaga piramida

loading...

Ove piramide nalaze se u Teotihuakanu u Meksiku. U njihove zidove ugrađen je mineral poznat pod nazivom mica. Ono što je začuđujuće je činjenica da je najbliži kamenolom u kojem se nalazi ovaj mineral – u Brazilu, hiljadama kilometara od piramida. Pitanje koje se postavlja je zašto su drevni graditelji prošli toliki put da bi ugradili ovaj mineral u zidove piramida. Jesu li pomoću tog minerala upijali neku davno zaboravljenu energiju kako bi očuvali svoj grad?

Most psećih smrti

Ovo je most s kog psi počinjavaju samoubistvo. Nalazi se u Škotskoj, sagrađen je 1859. godine i postao je poznat po tome što je mnogo pasa skočilo s njega bez ikakvog razloga. Lokalni vlasnici pasa izbegavaju ovo mesto zato jer psi u njegovoj blizini postaju čudni i cvile, a oni koji pobegnu s povoca skaču s njega u 50 metara duboku provaliju.

Fosilizovani div

Ovaj fosilizovan div pronađen je u Irskoj 1895. godine. Visok je 3,6 metara. Otkriven je prilikom miniranja obližnje planine. Uz njegovu veličinu začuđujuća je još i činjenica što na svakom stopalu i ruci ima po šest prstiju.

Potopljene piramide

Uz kubansku obalu nalaze se, na nekoliko mesta, potopljene piramide. Pronašli su ih američki arheolozi i odmah razglasili da su pronašli Atlantidu. Ne postoje nikakvi pisani podaci o kom gradu bi moglo da se radi, pa ostaju samo nagađanja…

Divovi iz Nevade

Postoji legenda o 4 metra visokim crvenokosim ljudima koji su živeli u Nevadi. Legendu o tim ljudima prenose indijanska plemena. Kasnija iskopavanja na području Nevade rezultirala su iskopavanjem velike ljudske čeljusti i dva kostura. Jedan visine 2,8 metra, drugi 3,5 metara.

Aluminijumski teg

Možda se čini kao da postoji objašnjenje za aluminijumski teg, ali činjenica da je izrađen od čistog aluminijuma i star oko 500 godina govori da je nešto čudno u vezi sa njim. Naime, aluminijum nikad u prirodi ne dolazi kao čist metal nego u mešavini s drugim metalima. A kad uzmemo u obzir da je aluminijum otkriven tek 1808. godine, a njegova proizvodnja počela tek 1885. godine – ovaj teg postaje sve čudniji.


INFO! Danas u 17:00h info video na našem YouTube kanalu Svet tajni o veoma važnom projektu na kojem radimo!


Tanjir Loladof

Ovaj tanjir je 12.000 godina star kamen pronađen u Nepalu. Izgleda da nije Egipat jedini koji su posećivali mali zeleni. Na tanjiru je prikazan leteći brod u obliku diska, ali i figura koja podseća na čovekolikog došljaka iz svemira.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @mrdule |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment