Da li ste znali? 

Rešena misterija Bermudskog trougla?

article-2555006-1B574E5800000578-140_634x480
Foto: Daily mail

Naučnici su još pre nekoliko decenija na dnu Barencovog mora pronašli kratere široke “do pola milje” i duboke oko 45 metara. Pitanje je aktualizovano, te neki smatraju da su te rupe povezane sa “Đavoljim trouglom”

Naučnici su još pre nekoliko decenija na dnu Barencovog mora pronašli kratere široke “do pola milje” i duboke oko 45 metara.

Utvrđeno je da oni nastaju usred gomilanja metana u komorama koje u jednom trenutku eksplodiraju, što uzrokuje pojavu kratera.

Priča je opet aktualizovana, tako da se sada sa njom u vezi dovodi i misterija Bermudskog trougla. Naime, kada dođe do prsnuća komore sa plinom, energija koja se pritom oslobađa može da ugrozi brodove koja se u tom trenutku nalaze iznad nje, piše “Dejli mejl”.

Ljubitelji paranormalnih fenomena odmah su “sabrali dva i dva” i zaključili kako bi to mogao da bude uzrok nestanka brodova i letelica u području poznatom kao Bermudski trougao.

Radi se o “trouglu” koji se proteže od obale Floride, pa do Portorika i tačke u Atlantskom okeanu.

Nade teoretičarima zavere podgrejao je i ruski naučnik i šef Trofimuk instituta Igor Jelcov, koji tvrdi da bi rupe nastale izbijanjem plina u Sibiru takođe mogle da objasne pojave u tzv. Bermudskom trouglu.

Postavlja se, ipak, pitanje koliko zapravo ima istine u pričama o navodnim nestancima u tzv. “Đavoljem trouglu”? Možda će neke razočarati da zapravo i ne znamo previše.

Naime, sporni trougao posebno rizičnim ne smatra ni jedna mornarica ili kompanija na svetu, a za većinu navodnih nestanaka kasnije se utvrdilo da su bili pogrešno ili lažno prijavljeni ili pak da se uopšte nisu ni dogodili.

O tome je detaljno pisao Leri Kuš, istraživač sa državnog Univerziteta Arizona, čiji nalazi pokazuju da se na tom području događaju nesreće čiji broj ulazi u svetski prosek i ničim se ne ističe taj region.

loading...

Zanimljivo je da je neprofitna organizacija “World Wide Fund for Nature” 2013. godine objavila listu 10 najopasnijih područja za plovidbu, a Bermudski trougao nije bio među njima.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment