Da li ste znali? 

Tajni svet viteškog templarskog reda: Zečjom rupom do podzemnih pećina starih 700 godina

Credit line: Profimedia, Caters News

Jedan metar ispod naizgled običnog polja farmera nalazi se podzemni „hram“ vitezova Templara u Šropširu. Pogledajte video koji pokazuje neverovatnu unutrašnjost ovih pećina…

Fotograf Majkl Skot iz Birmingema je otišao da istražuje pećine i vratio se s neverovatnim fotografijama podzemnih pećina.

Svojim fotografijama nam je otkrio delić intrigantne mreže pećina koje se kriju ispod zečje rupe, a za koje se veruje da su ih izgradili Vitezovi Templari pre 700 godina. Ove tajne odaje u Šropširu se nalaze ispod polja farmera blizu grada Šifnala.

„Šetao sam preko polja kako bi našao zečju rupu, ali ako ne znate gde se tačno nalazi, lako možete da je promašite. S obzirom na to koliko se dugo ove pećine nalazi tamo, u neverovatnom su stanju i u pitanju je nešto poput podzemnog hrama.

Moram sam da čučnem, ali jednom kad sam sišao dole, bilo je potpuno mirno. Bilo je samo nekoliko paukova i to je to. Padala je kiša tako da je nagib ka zemlji bio prilično blatnjav, ali unutar pećine je bilo suvo“, rekao je fotograf Majkl Skot.

Do ovih pećina može da se dođe jedino puzanjem, a nalaze se jedan metar ispod zemlje i isklesane su u peščaru.

Još uvek je nepoznato koja je bila njihova prvobitna funkcija kad su izgrađene, ali ih iz Historic England opisuju kao pećine i pretpostavljaju da su se nedavno koristile za crne magijske radnje.


Foto: Profimedia

Slike pećina Kajnton pokazuju nadsvođene prolaze i niz staza isklesanih od peščara.

Iz organizacije Historic England ističu da pećine sadrže neonormansku dekoraciju između stubova, jedna neonormanska vrata sa ptičjim glavama i kružnim ornamentima.

loading...


Foto: Profimedia

Takođe napominju da su pećine posećivali pagani i druidi u želji da održavaju ceremonije, kao i da su posebno popularne bile u vreme solsticija i u Noći veštica, a navodno su ih vlasnici zatvorili 2012. godine kako bi sprečili vandale i sledbenike crne magije.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @mrdule |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

(National geographic)

loading...

Related posts

Leave a Comment