Drevne civilizacije 

Da li svi jezici sveta potiču iz Australije?

maya-glyphs-min

Grupa istoričara amatera iz Australije tvrdi da je pronašla dokaz da je najmanji kontinent na svetu zapravo kolevka prve civilizacije.

Jedan od njih, učitelj iz Novog Južnog Velsa Ričard Peterson, otkrio je nove informacije koje bi mogle da ga odvedu do misteriozne lokacije na kojoj je nalazi australijska verzija “Stounhendža”.

Pre oko šest meseci, ovaj volonter Istorijskog društva Brunsvik Velija, naleteo je na pisma u kojima se govori o strukturi od kamena o kojoj je pisao australijski novinar Frederik Slejter.

Slejterova istraživanja nisu pominjana u javnosti još od 1940. kada je jedan lokalni poljoprivrednik u čijem je vlasništvu bila zemlja na kojoj je navodno bila kamena formacija, dobio dozvolu da sruši blokove.

Slejter je verovao da je “humka” na kojoj je stajalo 185 kamenih blokova “najstariji hram na svetu”. Kamenje je bilo prošarano urezanim simbolima i prema njegovom mišljenju, svi jezici sveta imali su koren u tom jeziku.

Priču su dalje istraživali otac i sin Stiven i Evan Strong koji su o ovom mestu koje bi moglo da promeni naše viđenje praistorije, pisali na svom sajtu “Forgotten Origin”, ali nisu želeli da otkriju tačnu lokaciju formacije, strahujući od vandalizma.

Oni poseduju 16 pisama koje je Slejter slao kolegi o “Stounhendžu”.

“Slejter je govorio o tome da kompletno čovečanstvo potiče iz Australije, kao i svi jezici. On je proučavao prvi jezik. Radio je i na rečniku i tvrdio da je prikupio 28.000 reči”, kaže Stiven Strong.

“Ti drevni ljudi formalizovali su metod komunikacije sačinjene od brojeva, jezika pokreta, pozicioniranja kamenja, elemenata, zvukova, životinjskih oblika.

Ova neobična kombinacija je na kraju uklopljena u formalno pismo, što je u suprotnosti sa dosadašnjim saznanjima o poreklu pisma, a otvara i mnoga pitanja o stepenu razvoja drevnih ljudi”.

loading...

Strongovi i Peterson nacrtali su mape i slike koje pretpostavljaju kako je formacija mogla da izgleda, pa čak i mape koje su napravljene četiri meseca pre nego što je kamenje uništeno.


Pogledajte NOVI video klip na temu: 10 Najvećih misterija na svetu ▼


“Blokovi su pali na četiri različita mesta. Imamo mapu koja vodi do svakog od njih”, rekao je Stiven.

Niko od zvaničnih predstavnika društava istoričara i arheologa u Australiji nije komentarisao njihove tvrdnje.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @mrdule |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment