Drevne civilizacije 

Faraoni iz svemira: Na Marsu otkrivene piramide? (VIDEO+)

Najnovija bizarna tvrdnja teoretičara zavere je da su na Marsu otkrili repliku jedne od egipatskih Velikih piramida.

Piramida “gotovo savršenog dizajna i oblika” navodno dokazuje da je drevna civilizacija nekada nastanjivala Crvenu planetu. Struktura je “veličine automobila”, ali lovci na vanzemaljce pretpostavljaju da je reč o vrhu daleko veće konstrukcije, koja se nalazi ispod površine.

Kao dokaz u prilog ovih tvrdnji, na Jutjub kanalu ParanormalCrucible objavljen je snimak, koji je Nasin rover “Kjuriositi” zabeležio sedmog maja.

“Gotovo savršen dizajn i oblik” znači da je piramida “rezultat inteligentnog projektovanja, a ne iluzija svetlosti i senke”, navodi ParanormalCrucible.

Komentari na kanalu, međutim, pokazuju da baš nisu uspeli da ubede korisnike u istinitost svojih tvrdnji, pri čemu su u nekima ukazuje na činjenicu da vetar na Zemlji stvara slične formacije stena.

Najnovija tvrdnja, međutim, još jednom skreće pažnju na teoretičare zavere koji veruju da su civilizacije, uključujući i našu, tajno posetile Mars i tamo izgradile naselja.

U novembru je žena, poznata kao “Džeki”, pozvala američku radio-stanicu Coast to Coast AM i “priznala” da je videla ljude u odelima na Marsu 1979. godine.

Ona je navela da ih je videla putem prenosa uživo dok je radila u timu koji je skidao telemetrijske podatke sa lendera Viking.

“Onda sam videla dva muškarca u svemirskim odelima – ne kabastim kakva smo obično koristili, više su ličila na zaštitna odela. Pojavili su se na horizontu i išli prema “Viking eksploreru”, rekla je ona u radio-programu.

Nasa nije potvrdila ovu priču, ali su teoretičari zavere uporno tvrdili da je reč o dokazu o “tajnom svemirskom programu”.

loading...

Podjednako bizarnu teoriju zagovara fizičar dr Džon Brandenburg, koji veruje da je u nuklearnom napadu, iza koga je stajala druga vanzemaljska rasa, zbrisana drevna civilizacija koja je živela na Marsu.

On tvrdi da su stari Marsovci, “Kidonijci” i “Utopijanci”, masakrirani u napadu i da su dokazi genocida i danas vidljivi.

On tvrdi da bi njegova teorija mogla da objasni Fermijev paradoks: ako univerzum obiluje životom, zašto još nikada nismo stupili u kontakt ni sa kim drugim.

On, međutim, upozorava da treba da se plašimo napada na našu planetu i da je neophodno obaviti misiju s posadom na Mars kako bismo upoznali svoje protivnike.

Termonuklearna eksplozija dovela do crvene boje Marsa?

Pre tri godine dr Brandenburg je prvi put izneo pretpostavku da je crvena boja Marsa možda posledica prirodne termonuklearne eksplozije, jer je “površina Marsa je prekrivena tankim slojem radioaktivnih supstanci, uključujući uranijum, torijum i radioaktivni kalijum”.

Sada, međutim, više ne veruje da je reč o prirodnoj eksploziji, već o napadu koji je isplanirala i izvela inteligentna vanzemaljska rasa.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Daily mail / Foto: NASA)

 

loading...

Related posts

Leave a Comment