Drevne civilizacije 

Glastonberi Tor – tamo gde se istorija i legende susreću (VIDEO+)

98
Foto: YouTube

Nekih 200 km od Londona, na jugu Engleske, nalazi se mesto koje mnogi smatraju svetim. Veruje se da su u njemu živeli potomci Atlantiđana te da je tamo sagrađena vremenska kapija.
Glastonberi, maleni gradić u pokrajini Somerset u Engleskoj, već vekovima ima status kultnog mesta mističnih moći i neobjašnjivih pojava. Centar svih njih je pitomi brežuljak Tor, što prevedeno sa engleskog jezika znači vrh, o kome kruže legende da predstavlja kapiju ili portal – između dveju dimenzija.

Sučajno ili ne, tek na ovom mestu susreću se i prožimaju sve najveće legende i misterije sveta, od Atlantide, kamenog doba i praistorije, druida i varvara, pa do legendi o kralju Arturu i Svetom Gralu…

Potomci Atlantiđana

Čak i bez mitova i predanja, sam položaj i oblik Glastonberi Tora dovoljno su intrigantni da budu povod različitih tumačenja, a zvanična nauka ni do danas nema pouzdanih dokaza o nastanku ovog brdašceta.

Naučnici imaju dokaze da je Tor bio sveto mesto još u megalitska vremena, pre 4.000 godina, dok noviji nalazi ukazuju da je lavirint formiran još ranije, pre 8.000 godina. Takođe, neka geološka ispitivanja dokazala su da brdašce nije nastalo prirodnim putem.

Predanja kažu da je ovaj deo Engleske svojevremeno bio spojen sa Atlantidom nakon čijeg nestanka su na njemu ostali da žive potomci Atlantiđana. Oni su bili poznati kao odlični inženjeri, ali i vrsni poznavaoci Zemljinih energetskih tokova pomoću kojih su ostvarivali svoju vezu sa kosmosom.

Isti mitovi i legende govore i o trouglu koji formiraju Stounhendž, Ejvberi i Glastonberi Tor, odnosno njihovi kameni spomenici, koji čine moćno energetsko čvorište – tzv. planteranu čakru. Veruje se da su travnate terase Glastonberi Tora upravo deo drevnog lavirinta od sedam nivoa, koji je služio za podizanje energetskog nivoa potomcima Atlantiđana, prvim stanovnicima ovog područja.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Bw mystery)

loading...

Related posts

Leave a Comment