Drevne civilizacije 

Na Himalajima pronadjeno 200 jedinstvenih figura nepoznate civilizacije

Grupa ruskih naučnika otkrila su dva drevna ritualna kompleksa sa jednim figurama konjanika koji su pripadali nepoznatim civilizacijama na planinskom podrucju Himalaja.

Rusko-indijska ekspedicija predviđena dopisnim člankom Ruske akademije nauka Natalijom Polomak u zapadnom delu Himalajskog masiva (provincija Kašmir, Indija) otkrila su dva drevna ritualna kompleksa sa jednom kamenom figurom, izjavio je zamenik direktora Instituta za arheologiju i etnografiju (IAE) Ruske akademije nauka Viacheslav Molodin.

Ova naučna ekspedicija radi istraživanja u Indiji već tri godine, a prošle godine je dala “fantastične” rezultate. Ova godina, istraživanja u kompleksnom podrucju Himalaja na granicama Indije i Pakistana finansiraju naučni fond ruskog Instituta i Henkela (Njučerka).

Otkrivena su dva ritualna kompleksa, smeštena na udaljenom i visokom gradu u planini, koji je teško pristupačan. U svetilištu je oko 200 konjanika pronađeno, a njihova posebnost je što na nekom od konja ne sedi samo jedan jahač, veći i dva, tri ili četiri, što je otelotvorenje nekih od misterija i mitova koje treba potumačiti sa ovim figurom, ukrašenim reljefima.
Ove skulpture su izrezane u istom stilu i bogato su ukrašene, ali su sve jedinstvene.

Prema rečima istraživača, kamene figura su iz ranog srednjeg vijeka, na šta ukazuje dekoracija konja i drugi detalje.

Na istom mestu su pronadjeni i izvori vode sa, takodje, specifičnim kamenim figurama.

Čini se da je u Indiji odavno već sve poznato, ali u stvari ovi najnoviji pronalasci to demantuju, dok se naučna zajednica po prvi put susreće sa ovim.
loading...

Ovo otkriće se razlikuje od svega do sada viđenog i ukazuje na to koliko još ima neotkrivenih stvari koje se obično nalaze na neobičnim mestima na našoj planeti.

Ono po čemu je ovaj pronalazak toliko jedinstven jeste što ne postoji ništa slično ovome u do sada proučavanoj ikonografiji u Indiji, što upućuje na neko za sada nepoznato stanovništvo koje se iznenada pojavilo na Himalajima, nastanilo u udaljenim područjima i ostavilo svoj trag.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Indigo deca – Nova Ljudska Rasa
Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Rasen.rs)

loading...

Related posts

Leave a Comment