Drevne civilizacije 

Otkriće: Drevni Egipćani su bili u Americi pre nekoliko hiljada godina!

ancient-egyptian-inventions-orig

Iako je ovo veoma kontroverzna tema, postoje dokazi da su istraživači instituta Smitsonijan početkom 20. veka pronašli drevne egipatske artefakte u Velikom Kanjonu.

Iako mejnstrim stručnjaci podržavaju ideju da su nordijski narodi naselili Grenland i Njufaundlend 500 godina pre Kolumba, neki tvrde da su drevni Egipćani zapravo bili ti koji su prvi uspeli da dođu do Amerike koristeći izvanredno znanje iz oblasti prekookeanskih putovanja pre nekoliko hiljada godina.

Dokazi o prekolubmbijskim transokeanskim putovanjima

Na zaprepašćenje arheologa i istraživača, jedan nemački istraživač je 1992. godine otkrio među egipatskim mumijama tragove hašiša, duvana i kokaina. Duvan i kokain su bile biljke koje surasle samo u „Novom svetu“ u vreme mumificiranja.

Kako su onda ovi egzotični narkotici završili u drevnom Egiptu pre nego što je „Novi svet“ uopšte otkriven?

Ovaj ključni dokaz pokazuje da su drevne civilizacije bile međusobno povezane u prošlosti, ali i da su trgovale pre nekoliko hiljada godina.

Upravo zato nije teško poverovati u to da u Australiji postoje drevni egipatski hijeroglifi, kao i da su narodi u drevnoj Indiji znali za modernu Englesku i da su je zvali „Ostrvo belih litica“.

Drevni egipatski artefakti otkriveni u Velikom Kanjonu

Iako je ovo veoma kontroverzna tema, postoje dokazi da su istraživači instituta Smitsonijan početkom 20. veka pronašli drevne egipatske artefakte u Velikom Kanjonu.

Ove artefakte su pronašli profesor S. A. Džordan i Dž. E. Kinkejd. Oni su zaključili da je u Velikom Kanjonu živeo narod koji vodi poreklo iz Egipta, a artefakti datiraju iz vremena Ramzesa.

loading...

Dokazi o drevnim egipatskim prekookeanskim putovanjima

Međutim, da su drevni Egipćani stvarno mogli da organizuju prekookeanska putovanja, zar ne bi bilo više dokaza o njihovim putovanjima?

Pa, ti dokazi postoje, ali ih mejnstrim stručnjaci kriju jer tvrde da su ti dokazi deo prevare.

Ipak, intrigantni hijeroglifi iz Australije ukazuju na to da su drevni egipatski mornari uspeli da dođu čak i do današnje Australije pre nekoliko hiljada godina.

Mejnstrim stručnjaci ove misteriozne hijeroglife, poznate kao Gosfordske hijeroglife smatraju za prevaru.

Najinteresantnija stvar vezana za Gosfordske hijeroglife jeste njihov stil pisanja. Prema navodima lokalnih stanovnika koji su imali prilike da ih vide i proučavaju, oni deluju prilično drevno i izgledaju kao da su napisani u arhaičnom stilu ranih dinastija, stilu koji je veoma malo proučavan i koji mnogi egiptolozi ne umeju da prevedu.

Ipak, egiptolozi Muhamed Ibrahim i Jusef Abdel Hakim Avjan su uspeli da dešifruju ove čudne hijeroglife, utvrdivši da su autentični ali da se javljaju neki drevni hijeroglifi za koje se nije znalo sve do 2012. godine.

Kao što možete videti, postoje brojni dokazi koji podržavaju teoriju da su drevni Egipćani bili sposobni za prekookeanska putovanja u dalekoj prošlosti, ostavljajući iza sebe tragove koje su naučnici konačno otkrili.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Webtribune)

loading...

Related posts

Leave a Comment