Tajne izgubljenih ostrva

dark-island

Negde daleko. Jako daleko. Udaljeno od naših saznanja. Ostrva koja nose epitet ’izgubljenih ostrva’. Zbog čega? Šta je to što ova ostrva čini posebnim u našem svetu?

Ovo su ostrva kojih nema na mapi sveta. Ostrva koja kriju velike tajne. Ovu tajnu nam je otkrio Džejms i Helen Brajan.

Tokom krstarenja Tihim okeanom, posada na jahti uočila je obrise ostrva koji se nalazio ispred njih. Pokušali su da saznaju  na mapi naziv i položaj ovih ostrva, ali njih jednostavno nije bilo na mapi. Odlučili su da prenoće na ovom ostrvu. Ostrvo je imalo divne pešcane plaze sa palmama. Ono što je za nas   interesantno jeste reakcija posade broda sutradan.

Zbog čega?  -Nakon prospavane noći, shvatili su da se ne nalaze na istom ostrvu na kom su došli. Ostrvo se ’preko noci’ promenilo.  Kako? Članovi posade su obišli delove ostrva na kom su bili  dan pre, i uvideli su da nema više peščanih plaža i palma, i da se  oko nalaze morske pučine, što dan pre nije bio slučaj. Ostrvo  se u značajnoj meri promenilo. Kako?- Još nikom nije jasno.

Ovo nije jedini slučaj gde se čudne stvari dešavaju na ostrvima  svetskih okeana.  Jedno od zanimljivih ostrva jesu i ’Ostrva 7 gradova’.  Priča datira davne 711.-e godine, kada se grupa izbeglica ukrcala na brod i otplovila na zapad. Uvidevši ova  ostrva, ubrzo su ih naselili i izgradili 7 gradova na njima. Mnogi moreplovci ova ostrva smatraju fantomskim, prvenstveno jer ih je nemoguće naći. Mnoga istraživanja, ekspedicije, pa čak i  pokušaji Kristofera Kolumba su bili neuspešni. Neki kartografi  su ova ostrva poistovećivali sa ostrvima ’Antalija’. Zašto?


 

V A Š A   R E K L A M A – Kontaktirajte nas na: 064/2624313 ili OVDE.


 

Mnogi smatraju da Antaliju ne može svako da pronadje, i da samo odredjeni ljudi imaju pristup u nju? Kako je to zaista moguće? Kako je uopšte funkcionisala njihova zaštita od spoljnog sveta?

Ostrva Antalija je tražio Kristofer Kolumbo, ali sa neuspehom, dok je 1914 godine jedan nepoznati brod doplovio do njene obale. Kako i ko je doplovio? –Uskraćeni smo  odgovorom. Ono što je zanimljivo jeste da su upravo ostrva Veliki i Mali Antili dobili ime po ovom ostrvu.

U grupu  izgubljenih ostrva spada i ’Ostrvo mrtvih duša’. Danas se pričaju legende koje spominju neobična bića koja su živela na dnu mora i koja su imala moć da potapaju ostrva. Prema legendi, na Islandu postoji tajni ulaz na vulkanu Hekla,  koji vodi ka podzemnim gradovima i tajnom civilizacijom koja je mnogo naprednija od nas. Da li možemo verovati u legende?

Svakako da ne možemo potpuno odbaciti te teorije, ali takodje ih ne možemo prihvatiti kao istinite.

loading...

 

Bela Luna     Zvanično      White Lune

Pitanje koje njena sudbina i preobražaj postavljaju pred čitaoca je suštinsko – gde smo na svom životnom putu izgubili nevinost duše? Kako smo usput izgubili ideale i snove? Zašto smo postali surovi kao što škola života ponekad ume da bude surova ? Da li smo uvek takvi bili ili smo putem ogrubeli i postali cinični manipulatori?

Naručite knjigu ‘Bela Luna’ pisca Darkulis Leonov Dias SADA:
Srpska verzija (stanovništvo Srbije) na broj: +381 62 973 42 80 ili OVDE. |
Srpska verzija (van granica Srbije) – OVDE. | English versionHERE. |
Pусская версия – ЗДЕСЬ. |

Više INFO – OVDE.


 

Na starim sačuvanim pomorskim mapama ucrtana su mnogobrojna misteriozna ostrva, a medju njima spada i Breasil/Brezil/Brasil.  Ova ostrva su ucrtana u Dulcertovoj mapi i stacionarana su južno od obala Irske.  Ono što je veoma  zanimljivo i čudno u vezi ovog ostrva, jeste da je u periodu od XVI do XIX ovo ostrvo veoma često menjalo svoju lokaciju. U jednom periodu je bio stacioniran nedaleko od obala Severne Amerike, ali kasnije se ponovo vratilo kod obala Irske.

Da li to znači da je ovo ostrvo plovilo Atlantskim okeanom?-Da. Kako je to uopšte moguće?

Prva putovanja čija je prvenstvena svrha bila potraga za  ostrvom Breasil organizovana su 1452.-e godine. Tada je portugalski moreplovac Diego de Teive neuspešno tragao za ovim ostrvom. Da li postoji mogućnost da ovo ostrvo  danas takodje plovi na relaciji Irska-Severna Amerika? –Moguće.

Ovo ostrvo se spominje i u Irskim legendama. Smatra se da se ovo ostrvo nakon 7 godina izdize iz vode i jednostavno nestaje cim im se priblizi neki brod. Da li je za verovati ovoj legendi?

Ono što još vise zaintrigira  nas, jeste da su očevidci na brodovima koji su tragali za ovim ostrvom primetili kako živa bića šetaju na ostrvu, a kada su se priblizili ostrvu, ono je  jednostavno nestalo.  Koja je zapravo tajna ’izgubljenih ostrva’?

Da li ova otkrica ruše mnoge teorije o čovecanstvu i   civilizacijama? Šta ako pored nas, tj. naše civilizacije, uporedo razvija i druga civilizacija baš na našoj planeti? Da li ova otkrića  mozemo uvrstiti medju najvećima do sada?

Sigurno se pitate: ’’Kako je moguće da šira javnost u svetu nije upoznata sa ovim navedenim otkrićima?’’

Postoji mnogo faktora koji jednostavno sprečava javnost da bude upoznata sa ovim misterioznim pričama i otkrićima.

Da li ćemo vremenom saznati i otkriti ostale nedovršene priče, istrage, misterije? –Ne odlučujem ja o tome.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment