Drevni umovi 

10 misterioznih otkrića koji su neobjašnjivi nauci (VIDEO+)

Mnogo toga je otkriveno tokom prethodnih vekova. Danas znamo da je zemlja okrugla, kako „radi” gravitacija, kako je nastao svemir… Izmišljena je struja, konstruisan je telefon, internet nam svakodnevno olakšava prikupljanje podataka… nauka je uspela da objasni čak i zašto zebre imaju pruge!

Tu su i one misterije koje i danas stvaraju osećaj tajanstvenog. Otkrijte o čemu je reč:

„Šum”

Oko 2 odsto populacije grada Taosa u Novom Meksiku čuje neobjašnjiv zvuk. Naučnici priznaju da on postoji, ali ne umeju da ga objasne još od 1990. kada je prvi put registrovan.

Spomenik u Galilejskom moru

Podvodne sonde su 2013. godine otkrili čudan spomenik u Galilejskom moru u Jordanu. Težak je 60.000 tona i star 6.000 godina, a niko ne zna kako je tu završio.

Prehrišćanski kompjuter

Oko 150. godine pre Hrista postojao je mehanizam koji je mogao da izmeri kretanje Zemlje. Ovaj prastari „kompjuter” otkriven je 1901. godine, a naučnici ni danas ne znaju da objasne kako je radio niti ko ga je izumeo.

Prastaro stvorenje koje pravi heksagonalne jazbine

Misteriozno morsko stvorenje koje pravi savršene heksgonalne jazbine otkriveno je u Atlantskom okeanu. Naučnici ga još uvek traže, a pretpostavlja se da nije evoluiralo poslednjih 50 miliona godina.

loading...

Fosil Godzile

Fosil poznat kao „morsko čudovište iz Sinsinatija” otkriven je 2012. godine. Naučnici nisu sigurni ni da le je reč o ostacima životinje ili biljke!

Zvuk iz Pacifika

Zvuk koji dolazi iz dubina Pacifika zbunjuje naučnike još od 1991. godine. Kitovi i podvodni vulkani su za sada glavni „osumnjičeni”.

Placebo efekat

Dokazano je da placebo lekovi ublažavaju bol i smanjuju simptome Parkinsonove bolesti. Kako se naše telo leči samo na osnovu moći mozga još uvek je neobjašnjivo.

Mračni tok

Misteriozna sila gura materiju kroz univerzum neverovatnom brzinom. Ovo je nemoguće objasniti silom gravitacije, a objašnjenje možda leži van univerzuma poznatog ljudima.

Kepler 78b

Planeta slične veličine i gustine obilazi oko svoje zvezde svakih 8,5 sati. Ipak, temeratura bi trebalo da onemogući da se ovakva planeta formira tako blizu zvezde.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Kako Izgleda Grobnica Isusa Hrista?

V I D E O 


Vatrene kugle u Tajlandu

Neobjašnjive vatrene kugle se svakog oktobra pojavljuju iz reke Mekong u Tajlandu. Legenda kaže da to rečna zmija ispaljuje kugle kako bi pozvala Budu da se vrati na zemlju.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Dnevno.rs)

loading...

Related posts

Leave a Comment