Drevni umovi 

Crna sudbina Teslinih sledbenika

Na Kongresu naučnika koji se bave slobodnom energijom, osim genijalnih futurističkih izuma na videlo je izašla i ona druga, tamna strana naučnog rada – krađe, podvale, pa čak i sumnje u ubistva, a posle izlaganja našeg zemljaka Petra Stojanovića, osnivača Udruženja “Tesla Societi” iz Sent Galena u Švajcarskoj, mnogi učesnici su se uplašili za svoje patente, a poneki i za sopstvene živote.
Stojanović je bez namere da nekog zastraši, na pozornicu Akademske gimnazije gde se Kongres održavao, izašao sa velikim panoom na kojem je na nemačkom jeziku pisalo “Električni Pierce-Arronj o kojem svet ništa nije trebalo da sazna”.

Namera mu je bila da prisutne upozna s Teslinom elektro-automobilu kao prvom vozilu koje je kao pogonsku snagu koristilo energiju iz kosmosa.

“Znate da je Tesla 1925. zajedno sa proizvođačem kola Badom, konstruisao elektro-automobil, o čemu postoje svedočenja u arhivi nemačkog inovatora Klausa Jebensa, čiji se otac Hajnrih Jebens vozio u Teslinom automobilu 1933.” rekao je Stojanović, naglašavajući da je investitor Bad iz neobjašnjivih razloga prestao da Teslu finansira i da je dokumentacija posle probne vožnje nestala.

Ni do danas nije utvrđena prava istina o tome, ali se u javnosti tvrdilo da su u pitanju finansijeri koji su profit crpli iz nafte i drugih fosilnih goriva, ali možda i tadašnja američka obaveštajna služba OSS (kasnije su prerasli u CIA) koja je je Teslu posle njegove tvrdnje da će svemir biti neiscrpni izvor energije, a zemljina kugla ogromna “štek doza” nazvali “ludakom koji će uništiti čovečanstvo”.

Govoreći dalje o Tesli i događanjima oko njegovog prvog električnog automobila, Stojanović je izazvao burnu reakciju prisutnih. Izneo je slučaj nemačkog naučnika Klausa Krugera, čija sudbina još nije razjašnjena iako je nestao 1992. godine, o kome je opširno pisao švajcarski nedeljnik NET.

Stojanović je prikupljajući sve što je vezano za Teslom stupio u kontakt sa inženjerom Adolfom Šnajderom, vlasnikom izdavačke kuće u Cirihu, inače velikim poklonikom našeg velikana. Šnajder mu je tom prilikom ispričao pojedinosti o Krugeru.

“Pošto je usavršio elektro-automobil sa jakom baterijom od 24 volta koja je, zahvaljujući finoj elektronici vraćala nazad 80 odsto energije, njegova popularnost među naučnicima i proizvođačima automobila naglo je porasla” istakao je je Stojanović na kongresu, a pred novinarima, u pauzi je objasno i pojedinosti:

“Počeo da tragam za istinom o Krugeru koji je menjao investitore, a onda bez traga nestao. Počeo sam od Adolfa Šnajdera koji je želeo da finansira Krugerove projekte, ali on to nije prihvatio jer je imao menadžera u Minhenu. Kad sam saznao da je brigu o razvoju Krugerovog naučnog rada preuzeo dr Mark Reber, milioner iz Ženeve, pošao sam u taj grad. Saznao sam da je dr Reber u Krugerove projekte uložio osam miliona švajcarskih franaka. Kruger je nestao, a dr Ruber je izgubio taj novac. ”

Zamerke Angeli Merkel

Na kongresu je bilo govora i o državama koje sprečavaju razvoj kosmičke tehnologije, a rečeno je da najveće smetnje prave SAD, Saudijska Arabija i Velika Britanija.

loading...

Dr Klaus Turtur iz Nemačke je kancelarki Angeli Merkel prigovorio da ona uvek ima više novca za razvoj vojne industrije nego za razvoj tehnologije za proizvodnju slobodne energije koja, osim ekonomskog razvitka, ima i presudan značaj za zaštitu ljudske okoline, kojom se u predizbornim kampanjama sve nemačke partije zaklinju.

“Ja sam oštećen za novac, a čovečanstvo za Krugerove patente vezane za besplatnu energiju za pogon automobila” rekao je Stojanoviću dr Reber, koji je posle ovog tragičnog slučaja gotovo potpuno prestao da ulaže u slobodnu energiju.

Na videlo je iznesen i slučaj nemačkog pronalazača Klausa Jebensa (80 patenata) sina Hajnriha Jebensa koji se 1933. vozio u Teslinom električnom automobilu. Klaus Jebens vlasnik je naučnog instituta u Hamburgu, koji investira u proizvodnju električne energije pomoću morskih talasa.

Svoje patente prodao je jednom mađarskom investitoru koji je neposredno pred potpisivanje ugovora na tajanstven način umro.

Od vizionara do “ludaka”

“Ta Teslina ideja o automobilu na kosmičku energiju bila je daleko ispred vremena u kojem je živeo, ali sledeći njegove izume i ideje, čovečanstvo je u osvajanju svemira napravilo krupne korake” ocenio je na kongresu inženjer Vilhelm Mohoron, nemački naučnik, pronalazač i vizionar , koji je pred svet izašao sa svoje 24 naučne teze iz kosmičke energije, među kojima je i već poznati “Aljuapol-generator” za isušivanje vlažnih zidova starih kuća.

I njega su devedesetih godina nazvali ludakom, a njegovim “ludačkim tezama” danas se u 30 zemalja bavi više ljudi 50.000!

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment