Drevni umovi 

Misterija izgubljenog Jevanđela

Ono zapravo nije izgubljeno nego je namerno izostavljeno iz Biblije. Mi smo imali prilike da ga vidimo u Manastiru Svete Katarine na Sinaju.

To Jevanđelje po Tomi je važno zato što se veruje da su to zapravo reči Isusove, dok je učio one oko njega, kako koristiti moć ljudskih emocija u svome životu. Rekli smo ranije da oslobodimo silu Božanske matrice u našim životima. Prvo moramo razumeti kako se to radi.

A nauka nam govori kako to radi. Moramo govoriti jezik koji Božanska Matrica razume. A nauka nam to ne može reći. To dolazi iz naše prošlosti, iz naše kulture, iz naše istorije. Od onih koji su naučili da koriste taj jezik već hiljadama godina. Upravo ono što mi radimo sada mi učimo šta je radio Isus, i šta je veliki učitelj rekao o ovom jeziku.

Jer je isto da li govorite o budističkoj, hindu, hrišćanskoj, predhrišćanskoj tradiciji, sve nam govore da postoji Polje Energije a mi imamo jezik da koristimo to polje.

Sada da vam prenesemo naše iskustvo iz manstira Svete Katrine na Sinaju. Spolja manastir ne razlikuje se mnogo od drugih manastira koje smo viđali po svetu. Karakterističan je po tome što monasi ne koriste struju. Imaju materijalne mogućnosti za tako nešto. Peku hleb na suncu, uzimaju vodu iz bunara.

Reklo bi se da žive primitivno. Ako znamo da je to hrišćanski, manastir koji su podigli  u njemu žive monasi Kopti. Kopti su nacionalna manjina u Egiptu. Muslimani ih tretiraju kao građane drugog reda. Ali kada se uđe u manastir unutra je sasvim druga slika. Prelepo je unutra.

Imaju biblioteku koja je dostupna posetiocima ali bez fizičkog dodira sa knjigama jer bi se one raspale i pretvorile u prašinu jer ima knjiga koje su vekovima stare. Videli smo u drvetu urezane knjige da se sačuvaju za pokolonja. Jedna stranica takve knjige uzimala je monahu nekoliko meseci rada.

Manastir sam u nepreglednoj pustinji. Ali tu je bila i sakrivena biblioteka u koju se nije smelo ulaziti. Oni čuvaju sve, uključujući zapise drevnih mudrosti. Kada smo im objasnili šta istražujemo, koje knjige pišemo i naravno poklonili smo im nekoliko naših knjiga onda su nam dozvolili da uđemo u tajnu biblioteku ali bez fotografisanja.

Zamislite sada, ovo je stari manastir, peku hleb na suncu, koriste ulje za lampe, ne koriste struju. Ušli smo u sobu, i iznenada tu je soba puna kompjutera. Apple kompjuter, Mcintosh kompjuter, IMB kompjuter, skeneri, satelitske kutije. Kada sam ih pitao šta vi radite u ovoj sobi, tajnoj biblioteci.

Rekao je: “ Mi smo u ovom manastiru 1500 godina, i bili smo vrlo sretni, jer nismo nikada bili osvajani od strane vojske. Ali mi mislimo da će ovaj manastir biti uništen za našeg života. Mi mislimo da će se nešto desiti, biće rat u ovom delu sveta, i ovaj manastir će biti uništen. I rekao je pre nego se to desi, skeniraćemo svaku stranu svakog od naših drevnih tekstova, na World Wide Web da sačuvamo za buduće generacije.

loading...

Pitanje šta je u tim tekstovima toliko važno, vredno da se mora sačuvati. Pa neke stvaro koje su u tim tekstovima su ikone, slike Isusa. Smatra se da je tu najverodostonija slika Isusa napravljena 300 godina posle njegove smrti. Nastala je iz opisivanja ljudi koji su živeli sa njim I videli ga.

Tu su stari plastificirani rukopisi, koptski hriščanski tekstovi, rane hrišćanske biblije, samo 200 godina nakon Isusovog vremena. Jedan od tekstova koji je bio izmenjen u našim hrišćanskim biblijama je u ovom manastiru. To je nešto najvrednije u ovom manastiru a to je izgubljeno jevanđelje po Tomi.

To su zaptavo reči Isusove, koje je Crkva htela da sakrije, odbaci i onda se navodno izgubilo. Tu ćemo naći jezik koji Božanska Matrica razume. A to nam nauka ne može reći. To dolazi iz naše prošlosti, iz naše kulture, iz naše istorije. Imali smo prilike videti to jevanđelje po Tomi.

Na jednoj otvorenoj stranici u zaštićenoj staklenoj vitrini vi možete videti grčka slova, možete čitati ako samo znate grčki. Ovo je pisano nekih 300 godina posle Isusovog vremena. Bili smo u budističkom manastiru na Tibetu, a oni su nam rekli da osećanje je molitva. Moramo osećati kao da su naše molitve već odgovorene, ispunjene.

U redu, bili smo u egipatskom manastiru sa tekstom koji je nekada bio naša tradicija pre nego je izmenjen. Ako pogledate Evanđelje po Tomi, pokazaću vam stih 106, preveden iz Nag Hammadi biblioteke koja je pronađena u Egiptu zajedno sa spisima iz Kumrana.

Pogledajte šta stih 106 u izgubljenom Tominom jevanđelju kaže. “Kada učinite dvoje, misao i emociju budu jedno. Rećiće te planini. Planino pomakni se. I planina će se pomaknuti. To ustvari znači: Kada možete sjediniti vaše misli i vaše emocije u jednu jedinu moguću silu. To je kada imate moć da govorite svetu. Kada ste bolesni i imate misao da ste izlečeni, misao i emocija su postali jedno, bolest je nestala, planina se pomerila.

Vratimo se jevanđelju po Tomi, drugom stihu, to je stih 48. Kaže skoro istu stvar. To je bilo važno pa je zapisano čak tri puta u istom jevanđelju.

“Ako Dvoje naprave mir jedno s drugim u ovoj jednoj kući”. Kada je Isus govorio o kući ili hramu, o čemu je govorio? Ako dvoje naprave mir jedno s drugim u ovoj kući a misao i emocije postanu jedno, ako oni naprave mir jedno s drugim u ovoj kući, pogledajte šta se dešava.

Oni će reći planini skloni se i ona će se skloniti. Zaključak je da treba sjediniti Misao i Emociju. Ali još uvek nisu nam rekli kako? Kako to radite? Sećate se ovog citata iz Biblije. “Traži i dobićeš”. Znam ljude koji traže, traže i ništa ne dobijaju. Zato jer se traženje ne čini glasom. Molim te, molim te donesi to meni. To nije traženje.

Da zatražimo mi moramo govoriti Polju Božanske Martice jezikom koji polje prepoznaje. Polje ne prepoznaje naš glas, ono prepoznaje snagu našeg srca.

Naše srce, mi imamo osećanja, ono stvara električne talase, magnetske talase. To je jezik koji Polje prepoznaje. Dakle kada stvorite osećaj u vašem srcu, kao da je vaša molitva već uslišena. To stvara električne i magnetske talase koji donose taj odgovor vama.

Srce svakog dana šalje signale vašem mozgu kako da se ponaša. Ako doživite stres, to je jedan signal koji vaše srce šalje mozgu, a vaš mozak šalje stresne hemikalije vašem telu. Ako vaše srce doživljava saosećanje, radost, ljubav, zahvalnost šalje druge signale vašem mozgu.

Nauka traži od nas da verujemo da je prostor prazan i da nema ničeg između vas i mene. Oni traže od nas da verujemo da misao, osećanja, emocije, verovanja nemaju uticaja na naše telo ili naš svet. Mi sada znamo da to nije istina da su to krive pretpostavke.

Da li smo mi pasivni posmatrači ili moćni stvaraoci. Vi sada znate da ste moćno biće, moćni stvaralac, ako izaberete da koristite vašu moć. A to je moć bazirana u vašem srcu. Moć ljudske emocije. Da se podsetimo, mi imamo beskrajnu moć, protiv koje ni jedna zemaljska sila nema ni najmanjeg značaja.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Bitka NLO-a 1561. na nebu Nirnberga u Nemačkoj

V I D E O


Vi niste više ograničeni zakonima biologije i fizike onako kako znamo te zakone danas. U svakom ljudskom srcu je moć da stvara u ovom univerzmu.

Da imate ljubav i da negujete ono što izaberete i želite ta moć je već u vašem srcu. Morate osećati osećanje, kao da se već desilo, tako da Božanska Matrica može da vam da ono što jeste, što je vaše osećanje upravo prepoznalo.

Morate najpre osećati. Pitanje se postavlja na kraju da li vi ovo možete koristiti u svom životu? Možete li videti kako uz moći ljudskih emocija više niste žrtva stvari koje se dešavaju u ovom svetu?

Autor teksta Vitomir Vasić

Autor teksta Vitomir Vasić

Pišite i VI za naš sajt! Više informacija – OVDE.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu@dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment