Drevni umovi 

Naučnici poslali fotone unazad kroz vreme!

fotons_by_dunadan_from_bag_end-min

Fizičari sa Univerziteta Kvinslend u Australiji uspeli su da pošalju fotone na “putovanje kroz vreme”.
Kvantni eksperti teoretski su stvorili takozvanu “vremensku petlju” u kojoj su fotoni imali interakciju sa sobom u prošlosti.

Prema studiju objavljenoj u časopisu “Nature Communications”, ovaj eksperiment omogućio im je da izmere kvantno vreme u “zatvorenom vremenskom zakrivljenju”.

– Eksperimentalno smo simulirali nelinearno ponašanje čestica u interakciji sa starijom verzijom sebe i time smo uspeli da uvidimo neke fascinantne efekte koji se javljaju u sistemima zatvorenog vremenskog zakrivljenja (CTC) – navodi se u studiji.

CTC je matematički model koji istovremeno predviđa sve lokacije na kojima će objekat biti u budućnosti i na kojima je bio u prošlosti, i tako omogućava prošlim i budućim događajima da se simultano odvijaju.

Vremenske anomalije kao što je CTC moguće su samo u teoretskim prostorima u kojima je gravitacija dovoljni jaka da iskrivi prostor-vreme. Kada se to dogodi, stvara se vremenska petlja u kojoj objekti mogu da se vrete u prošlo stanje i/ili vreme.

U eksperimentu koji je sproveo australijski tim, naučnici su uspeli da promene stanje fotona u prošlosti i na taj način istovremeno promene njegovo stanje u budućnosti.


INFO! Danas u 17:00h, NOVI video klip na našem YouTube kanalu Svet tajni. Budite spremni! 🙂


Podaci dobijeni u eksperimentu i dalje su veoma, kako se navodi, “teoretski i eksperimentalni” i ne predstavljaju definitivan dokaz da je putovanje kroz vreme zaista moguće.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @mrdule |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment