Drevni umovi 

Vasionska svrha uma – Moć Vaših misli

mind-power1

Sve pojave i sva dešavanja u prirodi imaju svoju svrhu. Koja je, u tom smislu, svrha nastanka mozga i svesti?
Stihijskim oslobađanjem i razmenom energija, nebeska tela pojačavaju nered i ubrzavaju “smrt” vasione. Za razliku od toga, mozak odašilje skladnu energiju misli koja uvodi red iz nereda i umanjuje snagu rasula.
U zamahu beskraja i večnosti, Promisao je stvorila ljudsku svest da bi, ujedinjena u planetarni razum a potom i nepojmljivo moćan vasionski um, protivtežila kosmičkim silama nereda i propasti.
Šta opravdava ovakvo viđenje stvarnosti?

Sunce u nama

Sve što postoji je i talasne prirode. Svaka pojava, živa i neživa, svesna i beslovesna, znana i neznana, uronjena je u beskrajni okean raznih talasanja. Svet je složen sistem energetskih titraja u koje je uronjen i sam čovek.
Svaki naš atom, svaka ćelija i celo biće zrače u prostor ono što je energetski otisak nas samih. U tom treperenju zvezda, Sunca i svega što postoji, jedna pojava je sjajnija od ostalih.
U svakom od nas blista malo sunce – naš mozak! Po nekim svojstvima, on je veličanstveniji i od velikog Sunca, hranioca života. U čemu je ta prednost mozga nad Suncem i zvezdama?
Mozak zrači elektromagnetne talase sa najmanjom energijom u celoj prirodi. Dakle, energija moždanih talasa je osnovno gradivo svih svetova. Posebna vrednost je što su u tim talasima i sadržaji naših misli. Na taj način, naše “ja”, pridruženo moždanim talasima, prožima celu prirodu, sve stvari, njihove elektrone, atome, molekule… Naše “ja” mislima usmerava energiju moždanih talasa da utiče na prirodne procese.

Svojevrstan vrhunac tog činodejstva je voljno izazivanje istovremene podudarnosti misli i događaja, želja i ostvarenja (sinhronicitet). Na našim druženjima u Žarkovu, Zemunu, Novom Sadu, Vršcu, Pančevu, Loznici…, hiljade ljudi su se i praktično uverili koliko je jednostavno izazvati te podudarnosti i upotrebiti ih za poboljšanje zdravlja, napredak, postizanje trajne radosti i približavanje Gospodu.

Pet mudrosti

Sunce i zvezde stihijski gube energiju povećavajući nered u svemiru (entropiju). Ta energija je beslovesna, nemušta. Darom svesti, čovek je u stanju da planski štedi energiju, upravlja sa njom i stvara ritmove koji uvode red iz nereda. Mi primamo razna zračenja, među njima i štetna, ali ih mozak preobražava u delotvorne talase smirenog uma (alfa) i sna (delta). U tom voljnom delovanju je nadmoć svesti nad silama podsvesti.
Zahvaljujući svesti, čovek je uzvišeni borac protiv svemirskog rasula kome teže mračne sile nereda. Uslovi da se dostigne taj stepen duhovnog viteštva i preko dimenzije uma postane pripadnik međuzvezdane zajednice svesnih bića jesu: smiren um i blage misli zasnovane na veri, nadi i ljubavi. Smireni, mi smo tihi hodočasnici ka blistavom svetilištu stvorenom duboko u nama. To svetilište je naša bogolika suština – duša.
Na putu mudrosti i spasenja, smiren čovek može da sa svojim “ja”, utkanim u moždane talase, “uđe” u samu svetlost; može da upravlja procesima unutar svetlosti i oblikuje budućnost. To je zbog toga što moždani talasi imaju manju energiju od svih ostalih elektromagnetnih zračenja. Uz to, moždani talasi nose i sadržaje naših misli.
Dakle, Sunce i zvezde stihijski zrače belosvesnu energiju, a ljudski mozak planski uređuje stare i u dimenziji uma stvara nove svetove. I u tom svetlu, um i duša su pretežniji od materije i tela: i šta vredi čoveku ako dobije sav svet, a dušu izgubi?
Veličanstvena prednost mozga nad Suncem, čoveka nad zvezdama i čovečanstva nad fizičkim svemirom je u tome što mozak, čovek i čovečanstvo čuvaju svetu tajnu života i mogu braniti vasionu od nereda, rasula, hlađenja i sunovrata u crne kosmičke jame.
Grešno je i pogubno kad čovek zbog gordosti i pohlepe izopači svoje prirodne mogućnosti i ne ostvari svoj uzvišeni zadatak: očuvanje prirode i života.
Pre nego što odgovorim na koji način nauka objašnjava izneto viđenje o skrivenim moćima uma i mozga, pozivam vas na jedan “nežan” izlet.

Tebi

Govorili su ti: srce moje, oči moje, desna ruko moja, sunce moje, zvezdo moja… A ja, ponesen željom da te istinom i radošću napojim, velim ono što drugi nisu: mili dome mudrosti!
Zašto “dome mudrosti”?
Dom mudrosti je mozak, savršenstvo prirode. On oblikuje budućnost, planski stvara neviđene stvari, a u dimenziji uma i nove svetove – to ne mogu srce, oči, ruke; ne mogu ni Sunce, zvezde, ni zvezdana jata…
Zato ti velim: mila mudrosti moja!
Ti si majka ljubavi, ti stvaraš naš nežni svet, raširen s kraja na kraj svemira – do blaženog mira. I vodiš me s kraja na kraj beskraja – do raja!

Savršenstvo prirode

Tesla je sa posebnim nadahnućem govorio o predajniku za bežični prenos elektriciteta, energije, reči, slika, misaonih poruka…
Osnovu tog, kako je smatrao, savršenog pronalaska, čini transformator koji elektromagnetne titraje prevodi u talase sa što nižom učestalošćui (frekvencijom). Odaslati pod visokim naponom, ti talasi su podešeni da stupe u satreperavanje (rezonancu) sa ritmovima zemaljskog i nebeskog elektriciteta u jonosferi. O tom izumu Tesla piše: “Najveće dobro dolazi od tehničkog napretka koji teži sjedinjenju i hramoniji i moj bežični predajnik je, pre svega, takav”.
Šta je, dakle, taj Teslin savršen izum zasnovan na visokom naponu, niskoj učestalosti, satreperavanju, skladu i lepoti?
Savremena istraživanja dovela su do začuđujućeg otkrića: bežični predajnik sa nepojmljivim mogućnostima već postoji u prirodi. To je ljudski mozak! Pre nego što su naučnici to otkrili, Tesla ga je opisao kao savršen pronalazak.
Te odlike, koje mozak čine savršenstvom prirode, jesu: najviši napon (u odnosu na elektricitet ostalih delova tela); najniža učestalost elektromagnetnih talasa u celoj prirodi; izuzetno skladan rad desne i leve strane; vrhunsko unutarnje satreperavanje koje može da se pojača sa elektricitetom u zemlji i jonosferi.

loading...

To je zbog toga što učestalost moždanih talasa kod smirenog čoveka ima istu vrednost kao električna učestalost u zemlji i jonosferi. Teorijski bi jačina moždanih talasa (amplituda) mogla da se satreperavanjem pojača do nezamislivih veličina.
Opisaću jedan od slučajeva kad sam se i lično uverio u tu snagu. Taj događaj, sa povećanom verovatnoćom da je povezan sa energijom moždanih talasa, desio se pred više hiljada svedoka. Tesla nas je još jednom zapanjio otvarajući nove nedoumice, ali i vidike.

Misli protiv stihija

Hladna noć uoči dana Svetog Stefana 2000. godine. Između 8. i 9. januara gostovao sam u noćnom programu TV “Palma plus” u Jagodini. Reditelj je bio Peđa Todorović, a program uživo vodila je Aleksandra Ilić. Gledali su nas Pomoravlje i gradovi Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Trstenik…
Ističe sudbotnje veče. U gluvo doba, nekoliko minuta posle ponoći, razgovor je krenuo o Teslinoj pretpostavci da i energija misli (u stvari moždanih talasa) ,može pokrenuti zemljotrese.
Gluvo doba je pogodno da se opušteni gledaoci navedu na prijatna sanjarenja i lak san – da im se reči koje slušaju pretvaraju u slike i tako pokrenu usmerene misli sa sve jačim nabojem.
Pričao sam polako, jednolično. Tako misterija održava pažnju gledalaca i spontano pojačava utisak.
– Misaone slike poseban su vid energije koja ima značenje. Kad nešto zamislimo, energija obrazovana u moždanim ćelijama se preko moždanih talasa širi u prostor. Izgleda da priroda “razume” njeno značenje i teži da ga ostvari. Što više verujemo da će se to desiti, veća je verovatnoća da se zaista i dogodi.
Ponesen predosećajem da ću odgonetnuti jednu veliku tajnu, birao sam reči i tihom besedom pokušavao da u svesti gledalaca preslikam ono što sam živo video u svom umu:
– Tesla je smatrao da usmerene misli mogu izazvati i zemljotres. Znači, tamo gde su stenske mase u krhkoj ravnoteži, misaona slika o zemljotresu izaziva samo potres.
Želeći da dočaram korist od tih saznanja u sprečavanju razornih stihija, kazao sam:
– Zamislite da se mogući snažan zemljotres razlaže na nekoliko bezopasnih potresa. Osobođena tektonska energija je ista, ali sa daleko manjim posledicama…
Uto sam, na ekranu ispred sebe, primetio da smo isključeni iz programa uživo. Ušao je Peđa, reditelj emisije, i uzbuđeno rekao:
– Jeste li osetili? Dok ste opisivali kako misli pokreću zemljotres, on se stvarno dogodio. Gledaoci se javljaju i takođe tvrde da su u tom trenutku osetili zemljotres.
Peđa je otišao da bi se posle nekoliko minuta javio sa novim vestima:
– Neki gledaoci su zaprepašćeni ovim što se događa. Glavni urednik traži da pozovemo seizmološku službu i pitamo da li je stvarno bio zemljotres.
Napokon je stigao i zvanični izveštaj iz Seizmološkog zavoda u Beogradu. Aleksandra, voditeljka emisije, upoređivala je događaje i, iznađena, objašnjavala gledaocima:
– Dok je inženjer Vlajić govoro o mislima koje pokreću zemljotrese, zemljotres se zaista dogodio, i to na našem području, među nama koji gledamo ovaj program. Znači, zemljotres smo upravo osetili. Ovo je zaista svetska vest: dok naš gost u emisiji opisuje na koji način misli pokreću zemljotres, zemlja stvarno počinje da se trese.
Sažeo sam utiske i smireno kazao:
– Svedoci smo nesvakidašnje podudarnosti. Ono o čemu smo pre toga govorili, i o čemu smo razmišljali, ispunilo se po sadržaju, vremenu i mestu. Teorijski je sve moguće, ali jedno je izvesno: ovo nam je opomena da moramo biti veoma oprezni kada istražujemo nepoznate moći ljudskog mozga. Što se mene tiče, trudiću se da mi nikad više naučnička radoznalost ne nadvlada oprez. Opasno je kad znanje postane veće od razuma. Ostaje mi da poverujem kako se mogući zemljotres razložio na niz manjih i tako bezopasno ispustio svoju opasnu energiju.
Seizmološki nalazi su kasnije to i potvrdili.
Ovaj i drugi slučajevi su me uverili da naš mozak, preko moždanih talasa i jedinstvenog polja sila, može neposredno da utiče na prirodne procese. Iskreno se nadam da će to biti jedan od najvećih naučnih izazova. Otkrića u toj oblasti će preobraziti čovečanstvo i biti putokaz ka novoj, oduhovljenoj i blagotvornoj nauci.

Nemoguće postaje moguće

Fizičke osnove procesa mišljenja su odgovarajuće biohemijske reakcije i energetske promene koje ih prate. Svest, misli i misaone slike povezane su sa tim tananim energijama. Od njih zavisi rad ćelija i opšte stanje organizma. Savremenu nauku posebno zanima odnos tih energija prema jonskim strujama, moždanim talasima, magnetnim linijama sila, gravitaciji, ali i mogućem podkvantnom, eterskom polju.
U međudejstvu sa okruženjem, “energija misaonih slika” utiče na spoljašnje polje sila, zatim na gustinu jona u vazduhu, a time na atmosferski pritisak i kretanje mikrostrujanja, od čega zavise klimatske promene i stanje u zemljinoj kori.
Imajući u vidu da je električni potencijal moždanih ćelija, reda veličina od oko 50 milivolta, a učestalost moždanih talasa u rasponu od 0,3 do 50 herca, postavlja se pitanje: na koji način tako male energije utiču na fizičke promene u atmosferi i zemljinoj kori?
Delimičan odgovor daje u meteorologiji poznat “efekat leptirovih krila”. To je kad neznatne promene na jednom mestu izazovu kretanja i vrtloženja sa kasnijom snagom pravih oluja i stijiha. Teorijski je moguće da i moždane struje stupaju u međudejstvo sa znanim i neznanim zračenjima, energijama i silama, što pojačava njihovu snagu i uticaj na prirodu.
Odškrinuli smo neznatan deo tajanstvenih moći našeg mozga. Ali, to je tek početak. Cilj narednih napisa biće upoznavanje tih moći i njihova upotreba za dobro ljudi: za zdravlje, blagostanje po meri prirodnih potreba, uspeh, trajna radost i, uopšte, za suzbijanje razornog delovanja raznih stihija i udara nasleđene sudbine.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Treće oko)

loading...

Related posts

Leave a Comment