“Verovaću u evoluciju, kad vidim fosile prelaznih vrsta”

human-evolution-02
Foto: sheisoutrunning.blogspot.com

Dr Ben Karson, kandidat za predsednika SAD, ima sve čudnije i čudnije nastupe u kampanji.

Držeći govor u Nešvilu, on je izjavio da ne veruje u evoluciju.

“Kažu mi: ‘Karsone, kako možeš da budeš hirurg, neurohirutg i da veruješ u to da je Bog stvorio Zemlju, a ne veruješ u evoluciju, koja je osnova svih znanja i nauke’”, rekao je kandidat.

“Znate, to je na neki način smešno. Verujem da nas je Bog stvorio i nisam zbog toga imao nikakvih problema. Što više poznajete Boga i što imate dublju vezu s Njim, znanje o tome kako stvari funkcionišu, uključujući i ljudsko telo postaje sve jasnije”.

Ipak, zašto Karson, lekar, ne veruje u evoluciju? Evo nekoliko citata iz njegovog govora koji daju odgovor na to pitanje:

“Priznajem da se promene u okviru neke vrste dešavaju. Međutim, da li je to znak evolucije, ili znak postojanja inteligentnog tvorca koji je stvorenjima dao sposobnost adaptiranja okruženju, kako ne bi morao da počinje ispočetka na svakih 50 godina? Znate, to zvuči inteligentnije, od bilo čega drugog”.

***

“Niko nikad nije demonstrirao kako se jedna vrsta menja u drugu. Teorija evolucije, ako je tačna, podrazumeva kontinuirano evoluiranje. Dakle, mi bismo morali da nađemo prelazne vrste u nekom trenutku”.

***

“Darvin je rekao da njegova kompletna teorija zavisi od fosilnih ostataka. On je rekao da bismo mogli da poredamo sve fosile – od jednoćelijskih vrsta do čoveka – u liniju dugačku nekoliko kilometara i samo prolazimo tom stazom fosila, kako bismo videli kako je sve evoluiralo. On je rekao da je jedini razlog zbog kog još nemamo sve te fosile, nedostatak geološke opreme, ali da ćemo do njih moći da dođemo u narednih 50 ili 100 godina. Evo, to je bilo pre 150 godina. Još ih nismo našli. Gde su? Gde su fosilni ostaci?”

loading...

V  A  Š  A    R  E  K  L  A  M  A

Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com  ili OVDE.
Evo zašto bi trebalo da se reklamirate na našem sajtu – OPŠIRNIJE.


***

“Kad pitate evolucionistu o tome, on vam kaže: ‘Ne znam gde su. Negde su sigurno, samo ih još nismo našli’. To je bedan izgovor”.

Karson je inače nedavno izjavio da smatra da je piramide u Egiptu napravio biblijski lik prorok Josif i to kao neku vrstu ambara.

Ben Karson smatra da je piramide u Egiptu napravio biblijski lik prorok Josif i to kao neku vrstu ambara.

To nije prvi put da ovaj 64-godišnji bivši hirurg i jedan od kandidata za predsednika SAD kaže nešto šokantno.

Ovaj pripadnik Adventističke crkve prvi put je izložio svoju teoriju 1998. pred Univerzitetom Endrjuz.

“Mislim da je Josif napravio piramide kako bi skladištio žitarice. Svi arheolozi misle da su napravljene kao grobovi faraona, ali kad bolje razmislite, tu mora da je bilo nešto mnogo veliko. Piramide su napravljene kao hermetički zatvorene celine. Baš to vam je potrebno, ako na duže vreme hoćete da skladištite žitarice”, rekao je Karson.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: Gawker, Independet)

loading...

Related posts

Leave a Comment