Geoinženjering 

U kandžama giganata: Provaljene stotine GMO studija sa nameštenim rezultatima

Pariz – Istraživači povezani sa francuskim Nacionalnim institutom za poljoprivredna istraživanja su nedavno objavili rezultate svoje studije o potencijalnim sukobima interesa i objavljenih studija o GM usevima.

Studija je objavljena u časopisu PLOS One i utvrđeno je da je veliki deo studija o genetski modifikovanim usevima bio ispunjen sukobima interesa, izveštava “Timesofindia.indiatimes.com”

Većina ovih studija su umrljane, jer neko ko radi na studiji je takođe zaposlen u kompaniji koja proizvodi GM, ili je primio sredstva direktno od kompanije.

Od 579 objavljenih studija koje su analizirane, oko 40% njih je pokazalo sukob interesa. “Otkrili smo da su veze između istraživača i industrije GM useva bile česte, sa 40% članaka za koje se smatra da prikazuju sukob interesa,” rekli su autori studije.

Istraživači su takođe istakli da studije sa sukobom interesa imaju mnogo veće šanse da predstave povoljan ishod za GMO u odnosu na one bez.

Autori su izjavili:
“Posebno smo otkrili da, u odnosu na odsustvo sukoba interesa, prisustvo sukoba interesa je bilo povezano sa 50% većom verovatnoćom da će ishodi biti povoljni za interese kompanije GM useva.”

Većina ovih studija su bile američke – 404 ukupno – i 83 kineskih.

“Najvažnija stvar je to da smo pokazali da postoji statistička vez između prisustva sukoba interesa i sudije koja dolazi do povoljnog zaključka za GMO useve,” rekao je Thomas Guillemaud, direktor istraživanja na francuskom Nacionalnom institutu za poljoprivredna istraživanja.

“Mislili smo da ćemo pronaći sukob interesa, ali nismo mislili da ćemo ih naći toliko mnogo.”

Takođe treba napomenuti da je sama studija bila ograničena jer se istraživao samo direktan finansijski sukob interesa. Nisu bili uključeni sukobi interesa kao što je to da su autori članovi savetodavnih odbora, suvlasnici patenata, ili konsultanti GM kompanija.

loading...

Ova studija, stoga, pokazuje neverovatan nivo korupcije, politizacije i prevare koje su sada prisutne u naučnoj zajednici, posebno u zapadnom svetu.

Ako akademici i naučnici žele da znaju zašto sve više i više ljudi ne veruje u njihove tvrdnje, ovo je savršen primer.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Nefili – Legende o Božanskim bićima

V  I  D  E  O 


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:@Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment