Misterije svemira 

Apolo 17: Šta se sve krije iza misterije poslednjeg sletanja na Mesec?

astronaut-mesec-apolo-17

Recimo da je 1972. godine održana poslednja misija putovanja na Mesec pod nazivom Apolo 17.

To je onda istovremeno bio i poslednji put da su ljudska bića napustila Zemljinu orbitu. Misija Apolo 17 je trajala 2 dana, 13 sati, 51 minut i 59 sekundi. Svemirska letelica je sletela na dolinu Taurus-Litrou na jugoistočnoj ivici Mare Serenitatis duž planinskog prstena koji je nastao pre 3,8-3,9 milijardi godina kada je formiran Mesec.

Zašto je poslednja NASA-ina misija na Mesec bila Apolo 17? Da li je stvarno stala? Prema nekim navodima, posle misije Apolo 17 su planirane i misije Apolo 18, 19 i 20.

 

Film Apolo 18 sadrži interesantne detalje koje podržavaju mnogi NLO istraživači. Navodi se da je svemirska letelica u misiji Apolo 18 trebalo da sleti u Šreterovoj dolini, u misiji Apolo 19 u regionu Kopernikus, a u Apolo 20 je trebalo da sleti u Tiho krater. Zašto ove misije nisu nikada održane? Da li su razlozi ekonomski, politički ili neki drugi?

 

Misija Apolo 17 je bila odlična i oborila je nekoliko svetskih rekorda, uključujući i rekord za najduži svemirski let pri ručnom upravljanju. To je takođe misija koja je sa Meseca donela najveći uzorak ikada, ali i najduža misija koja se odigrala u mesečevoj orbiti.

 

Bila je to veoma uspešna misija, ali nakon nje nije održana više nijedna slična misija. Prema zvaničnom objašnjenu NASA-e, nije bilo doboljno novca i političke podrške za sličan poduhvat.

Tehnologija se od tada prilično razvila, a granice čovečanstva su pomerene mnogo dalje. NASA-ina Orion kapsula je pravi primer tog napretka i nova šansa za istraživanje svemira i kolonizaciju. Praktično smo i zaboravili Mesec i sada nam je glavni cilj crvena planeta do koje bi misija koštala mnogo više.

Film Apolo 18 ukazuje na neke interesantne stvari, ali i na mogućnost da su vanzemaljci sa Meseca glavni razlog zbog kojeg ljudi više nisu posetili Mesec.

Verovatno će ostati misterija zašto nismo ponovo posetili na Mesec i zašto svemirske agencije u svetu ne planiraju takve poduhvate.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

(Izvor: Web tribune)

loading...

Related posts

Leave a Comment