Misterije svemira 

Misteriozna planeta budući uzrok masovnog izumiranje na Zemlji?

planet-846181_960_720
Foto: pixabay.com

Prema navodima istraživača, misteriozna, skrivena planeta, koja bi mogla da se nalazi na ivici našeg solarnog sistema, mogla bi da bude povezana sa izumiranjem na Zemlji.

Ova, još nepotvrđena planeta bi mogla da izazove padanje kometa i na taj način dovede do masovnog izumiranja, tvrdi Danijel Vitmir, profesor astrofizike u penziji. On u svom radu na ovu temu povezuje periodične događaje izumiranja koji su se dešavali na Zemlji sa nepoznatom Planetom 9.

Prethodnih meseci, dvojica naučnika su tvrdila da su otkrili jake dokaze postojanja ove planete, a jedan od njih je nedavno rekao i da je otkrio još informacija o ovoj misterioznoj planeti.

Ukoliko su navodi tih istraživača istiniti, Planeta 9 bi bila 10 puta veća od Zemlje i 1.000 puta udaljenija od Sunca od naše planete.

Misteriozni događaji vezani za izumiranje dešava juse na svakih 27 miliona godina. Nikome nije sasvim jasno zašto komete stižu u naizgled preciznom vremenskom periodu, ali potencijalna objašnjenja uključuju delovanje misteriozne Planete 9.

Nova teorija sugeriše da ukoliko je ideja periodičnog izumiranja istinita, onda za to možda treba okriviti orbitu Planete 9. Naime, pretpostavlja se da dok se ova planeta kreće oko Sunčevog sistema, ona prolazi kroz Kuiperov pojas (oblast spoljašnjeg solarnog sistema puna ledenih objekata) i izaziva pomeranje kometa ka našoj planeti.


NAJNOVIJE  VESTI:


 

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Independet)

loading...

Related posts

Leave a Comment