Misterije svemira 

Najveći meteor koji se srušio na Zemlju u poslednje dve decenije

U poslednjih dvadeset godina, ovo je ubedljivo najveći meteor koji je pao na američko tlo. Nakon što je utvrđena lokacija pada, tim naučnika pokušava da sakupi sve delove svemirske stene.

Stanovnici Ošon Šors grada koji se nalazi u američkoj državi Vašington, primetili su u večernjim satima 7.marta blistavu svetlost koja je obasjala nebo, a potom je odjeknuo veliki prasak – toliko jak da je doslovno potresao automobil, piše Sijetl Tajms.

Mnogi su pomislili da je reč o svemirskom brodu ali je svakako jasno da je nešto došlo iz svemira, što je uznemirilo ljude.

Na osnovu detaljne analize sa rada, naučnici su potvrdili da je svetlost koja se videla sa obale Britanske Kolumbije do severnog Oregona izazvana meteorom koji je udario u Zemlju.


Preporuka: Tehnologija Boga – Drevna letelica Vimana


Nasin naučnik Mark Frajs zaključio je da je reo o meteoru veličine vozila za golf koji je pao i potonu u okean oko 25 kilometara od obale države Vašington.

Lokacija ostataka se nalazi u blizini podvodnog kanjona koji je dubok oko 120 metara.

Područje je relativno ravno, što olakšava otkrivanje tamnih crnih meteora na morskom dnu.

Procenjuje se da je oko dve tone fragmenata raspršeno po više od pola kilometra morskog dna, a delovi koji su preživeli pad mogu biti veliki poput cigle.

‘Ovo je moguće najveći zabelženi meteor u Sjedinjenim Američkim Državama u poslednjih 21 godinu’, rekao je Fraj, te dodao da ako nađu preostale delove meteorske stene sledi sveobuhvatno istraživanje.

loading...

Kako pišu američki mediji, naučnici će koristiti podmornice na daljinsko upravljanje za istraživanje područja i prikupljanje preostalih delova svemirske stene.

Osim Nase, na projektu će učestvovati naučnici sa Univerziteta u Vašingtonu i Olympic Coast National Marine Sanctuary (agencija pod američkim Ministarstvom trgovine)

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(B92.net)

loading...

Related posts

Leave a Comment