Planeta X i Nibiru – Koja je razlika? (VIDEO+)

Foto: ufosonline.blogspot.com

Pojam “Nibiru” dolazi još od 6 000 godina stare sumeranske kamene pločice. Taj pojam znači “planeta ukrštanja”. Sumeranska civilizacija je prva otkrivena civilizacija na planeti, a nalazi se na mestu današnjeg Iraka. Poznat je kroz prolazeće periode kao Sumer, Mesopotanija i Vavilon, mesta prvih civilizacija. S obzirom na pronađene dokaze i ostatke Sumerska civilizacija je najstarija civilizacija na Zemlji.


Priče prikazane kroz englesku verziju biblije, današnja moderna verzija, govore o mnogim događajima koji su promenili smer ljudske vrste u našoj prošlosti. Ako gledamo na priče u bibliji kao na istorijske zapise, moramo istražiti originalnost tih priča. Hebrejska verzija biblije znana kao Stari testament, što je mnogo starija verzija od engleskog prevoda, je prenesena iz priča sumerske kulture. Kada gledamo originalni Stari testament možemo videti da je baziran na prevodu sa starijih jezika koji su bili aktuelni u prošlosti. Sumerska kultura, prva civilizacija koja je izmislila pismo – zabeležila je priče koje su sačuvane do novijih dana u Starom i Novom testamentu. Sve priče govore o tome kako su ljudi toga vremena živeli na zemlji zajedno sa bogovima. Sumerani su imali 7 svetih pločica koje objašnjavaju naše stvaranje.

Te priče su sadržane u kamenu, a nama su sada poznate i u engleskoj verziji “7 dana stvaranja”. Takođe su imali priču o velikoj poplavi i o tome kako je jedan od bogova odlučio dati izvesnom sumerskom čoveku znanje o izgradnji broda koji će odoleti velikom potopu. Sve priče u bibliji su prevedena verzija originalnog sumerskog teksta isklesanog u kamenu. Sumerani nam govore da su im bogovi dali sva znanja pre nekih 6 000 godina. Svoje bogove zvali su “Anunnaki” što prevedeno znači “oni koji su došli sa neba na Zemlju”. Ostavili su nam činjenice i kamene pločice sa slikama koje govore da su anunnakiji došli sa druge planete koja se kreće i u našem solarnom sistemu. Tu planetu su zvali “Nibiru”. Sumerani tvrde da anunnakiji žive na Nibiru koji svakih 3 600 godina kruži oko Sunca. Sve ostale informacije uključuju boje ostalih planeta, pa čak i međusobnu udaljenost između planeta koja se kasnije pokazala tačnom. 70-ih godina 20. veka su poslate prve sonde koje su mogle slikati u boji, a potvrdile su sumersku deskripciju.

Sva akademska učenja u originalu kao što su pismo, matematika, nauka, medicina, vreme, muzika, astronomija i mnoga druga područja. Pojam “Planet X” odgovara potrazi za drugom planetom iza Plutona. Svemirske sonde poslate od NASA, Voyager i Pioneer, otkrile su da postoji još jedan planet koji utiče na putanje ostalih planeta.

Planet X astronomi traže već zadnje dve do tri decenije. Za tu planetu se veruje da utiče na putanju Neptuna. 30.9.1846. jednu nedelju nakon otkrivanja Neptuna, Le Verrier je potvrdio da možda postoji još jedna nepoznata planeta. 10.10. je otkriven neptunov najveći mesec Triton. Napokon, astronom Tombaugh pronašao je Pluton 1930. godine. Ubrzo je zaključeno da je Pluton premali da bi imao gravitacijski efekt na Neptun pa je potraga nastavljena na područje iza Plutona za još jednom nestalom planetom, poznatim kao Planeta X.

Planeta X, ili Nibiru, možda nije samo legenda, kažu naučnici koji sada usmeravaju sondu “New Horizons” na misteriozni objekat u Kojperovom pojasu. Teoretičari zavere odavno tvrde da NASA zataškava postojanje Planete X, a čak su prenosili i izvesna “proročanstva” o tome kako će se sudariti sa Zemljom. Američka Nacionalna svemirska agencija uvek je demantovala takve tvrdnje.

Međutim, sada naučnici žele da preispitaju da li u našem sistemu ipak postoji i deveta planeta, budući da je u stručnom časopisu Nature 2014. objavljen rad o “sve većem broju dokaza” da postoji neki veliki objekat na ivicama Sunčevog sistema.

Ideju o Planeti X prvi je izneo Persival Louel, bogati Amerikanac koji je osnovao opservatoriju u Arizonu. Louel je želeo da objasni jedinstvenu orbitu Urana i došao na ideju da je on pod uticajem velikog objekta na ivici našeg sistema.

Ipak, njeno postojanje nije lako dokazati, uprkos tome što gravitacioni potpis ukazuje da u Kojperovom pojasu možda zaista postoji tako veliki objekat. Više informacija imaćemo tek 2019. kada se “Novi horizonti” prilbliže prvim većim objektima na ivicama Sunčevog sistema.

Planet seen by Three People in Antarctica – VIDEO 1

loading...

(Izvor: NATUREWORLDREPORT, blic)

loading...

Related posts

Leave a Comment