Misterije svemira 

Pronađena vanzemaljska bakterija na Kosmičkoj stanici?

Na spoljnim površinama Međunarodne kosmičke stanice pronađena je živa bakterija vanzemaljskog porekla, za koju je ruski kosmonaut Anton Škaplerov izjavio da nije bila tamo kada je stanica lansirana 1998. godine, već da je verovatno „doletela odnekud iz svemira“.

 Prema rečima Antona Škaplerova, astronauti su tu bakteriju pronašli dok su uzimali uzorke sa trupa stanice, prenosi Sputnjik.
loading...
„Pokazalo se da ti brisevi sadrže bakteriju, koja nije tu bila tokom lansiranja stanice“, istakao je Škaplerov, navodeći da se, za sada, čini da ona ne predstavlja opasnost.

Bakterija je testirana na samoj stanici, koja se nalazi u Zemljinoj orbiti, i nakon što je utvrđeno da nije štetna za ljude, dalja detaljnija proučavanja će biti nastavljena na Zemlji.

„Ranije se događalo da se bakterije sa Zemlje prenesu na Kosmičku stanicu. Slučajno bismo je uneli na tablet računaru zajedno sa različitim materijalima koje su smestili u stanicu kako bismo proučavali ponašanje materijala u svemiru“, objasnio je Škaplerov.

Astronauti su otkrili da bakterije preživljavaju i vakuum, nakon što su poslate sa Zemlje, dok su naučnici sa Univerziteta Kolorado otkrili da neke bakterijske ćelije menjaju oblik u svemiru kako bi preživele napade uobičajenih lekova koji ih uspešno uništavaju na Zemlji.

„Znamo da se bakterije drugačije ponašaju u svemiru. Potrebne su veće koncentracije antibiotika da bi bile ubijene“, istakao je glavni autor tog istraživanja Luis Zea.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Akenaten – Poslednji vanzemaljski faraon Egipta

V I D E O


Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

(RTS.rs  / Foto: NASA)

loading...

Related posts

Leave a Comment