Misterije svemira 

Šokantan izveštaj o “Nemezisu“: Naučnik tvrdi da je blizanac našeg Sunca izazvao veliko izumiranje na Zemlji

Sunce je možda rođeno sa “zlim blizancem“ koji je odgovoran za neke od najsmrtonosnijih događaja izumiranja u istoriji Zemlje.

Naučnici su radili na hipotezi koja sugeriše da je većina zvezda formirana u binarnom sistemu, što znači da bi postojalo više od jedne zvezde.

Istraživači sa Berklija i Harvard Smitsonijan astrofizičkog opervatorijuma su proučavali oblak prašine u sazvežđu Persej, i zaključili da je teorija “rađanja zajedno“ verovatno tačna.

Astronom sa Berklija, Stiven Staler, je rekao: “Izveli smo niz statističkih modela kako bismo videli možemo li izračunati relativnu populaciju mladih pojedinačnih zvezda i svih parova zvezda u molekularnom oblaku Persej, a jedini model koji bi mogao reprodukovati podatke bio je onaj u kojem su sve zvezde u početku oblikovane kao upareni skupovi.“

 

Ovo istraživanje pokazuje da zvede blizanci razvojene sa 500 astronomskih jedinica ili više, da su one “Klasa 0.“

Jedna astronomska jedinica je rastojanje između Sunca i Zemlje.

Klasa 1 zvezdanih sistema su bliže, na oko 200 astronomskih jedinica.

Džiovska vatrena lopta u sredini našeg solarnog sistema ne bi bila izuzetak, kažu istraživači, a njen blizanac, koji je nazvan “Nemezis,“ mogao bi biti odgovoran za događaje masovnog izumiranja tokom istorije.

 

Naše Sunce je verovatno deo sistema Klase 0, što bi objasnilo zašto mi ne možemo da vidimo njegovog blizanca.

Teorija “rođeni zajedno“ bi se mogla uklopiti sa razornom hipotezom koja je predložena pre 23 godine od strane drugog astronoma sa Berklija, Ričarda Milera.

loading...

Miler je došao na ideju da postoji crvena patuljasta zvezda u jajolikoj orbiti koja putuje iz našeg solarnog sistema u dubine svemira i vraća se svakih 27 miliona godina.

Kako druga zvezda putuje kroz naš solarni sistem, asteroidi se sudaraju sa planetama. To bi, kaže Miler, mogao biti razlog zašto se izumiranja dešavaju na svakih 27 miliona godina – uključujući i ono koje je izbrisalo dinosauruse.

Staler kaže da bi to mogao biti slučaj, ali da je Nemezis do sada već otišao, bio je ovde veoma davno.


 INFO: Danas u 16:30h očekujte NOVI video klip na našem Youtube kanalu Svet tajni.


Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

(Webtribune.rs / Foto: forgetomori)

loading...

Related posts

Leave a Comment