Misterije svemira 

Španski planetolozi tvrde da su našli dokaze o postojanju misteriozne “Planete iks”

Planetolozi iz Španiela su otkrili s neobičnom anomalijom u kretanju kometa i asteroida iz orbita Plutona i Neptuna za koje tvrde da ukazuju na stalno gigantsku “Planete iks”.
Carlos de la Fuente Marcos sa Madridskog univerziteta je objasnio:

“Ako se komete i asteroidi u tom delu Sunčevog sistema ponašaju na isti način kao kometi oko Jupitera, onda je zaista otkrio dokaze svoje aktivne interakcije sa velikim planetom koji je od Sunca udaljio 300-400 astronomskih jedinki. Uveren sam da sve što se registruje ne može biti svedeno na greške u osmišljavanju tog dela dela kosmosa “.

Početkom Januara 2017-te su dva poznata planetologa – Mike Braun i njeni kolega sa Kalifornijskog tehnološkog instituta Konstantin Batigin – objavili su da su uspeli da utvrdi gde su planete iks – devet misterioznih planeta Sunčevog sistema. Precizali su da je od Sunca udaljena 41 milijardi kilometara i da je 10 putova teže od Zemlje.

Po novim proračućima, “Planeta iks” jedan krug oko Sunca napravio za 15.000 godina.

Braun i Batigin su priznali da ne znaju gde se ta planeta tačno nalazi, a da i ne postoji bilo kakva direktna evidencija novog postojanja.

I njih dvojica su naveli da je indirektni dokaz da “Planeta Ks” postoje zastad samo “čudno kretanje niz putujućih planeta i asteroida u Kooperovom pojasu.

Dakle, i oni su ukazali na ovo što Markos i neneve kolege nazivaju “anomalijom”. Za misterioznom “devetom planetom” trunut traga deset grupa astronoma.

Jedna od njih je “španska” na čelu sa Markosom.

On i novi saradnici su napravili “superprecizni model periferije Sunčevog sistema” i posebnu pašnju posvjetili Kojperovom pojasu. I: došli do zaključka da “Planeta iks” postoje.

Prethodno su brijeljivo proanalizirali kretanje 28 planeta i 24 asteroida-kentura i utvrdili da li orbije presecaju ravan Sunčevog sistema u dvema tačkama koje su iz naše zvezde udaljile 300-400 puta više Zemlje. I, uvereni su da to “presecanje u dve tačke” ne samo da ni slučajno, ne i da je dokaz postojanja “devet planeta”.

loading...

Markos naglašava: da “Planeta iks” ne postoje tačke presecanja “ravnih” bili “raštrkane” i sasvim drugačije rasporedenje.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu@dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

(Fakti.org / Foto: Teacher Tools)

loading...

Related posts

Leave a Comment