NLO 

Četiri najpoznatija susreta sa NLO u našoj istoriji

alien-control-min

Ako i sami verujete u postojanje „malih zelenih“, treba da znate da nabrojite barem nekoliko čuvenih „susreta“ sa NLO.

Mi vam predstavljamo najpoznatije:

Stari Rim – 214 pre nove ere

Zvuči neverovatno, ali je rimski istoričar Tit Livije pisao 214. pre nove ere o fantomskim brodovima „koji sjaje na nebu“ iznad grada.

Mnogi NLO entuzijasti veruju da je to prvi zvanični susret sa NLO u zabeleženoj istoriji.

Tunguska, Rusija – 1908.

Velika eksplozija 30. juna 1908. iznad reke Tunguske u Sibiru bila je tako jaka, da je sravnila sa zemljom čitave are šume. Međutim, pošto niko nije svedočio ovom trenutku, rodile su se brojne spekulacije da je reč o padu letećeg tanjira, ili eksploziji nekog drugog NLO.

Naučnici tvrde da je verovatno reč o meteoritu, sličnom onom koji je pogodio Čeljabinsk prošle godine, ali „istina je negde tamo“.

Rozvel, Novi Meksiko – 1947.

Sigurno ste čuli za ovaj slučaj. Početkom leta 1947. neidentifikovani leteći objekat pao je u pustinju u blizini Rozvela.

loading...

Vojska SAD tvrdila je da je reč o ostacima eksperimentalnog balona, ali je javnost bila ubeđena u nešto drugo.

Prevelika tajnovitost dovela je do toga da su mnogi poverovali u teoriju zavere i da je pali objekat zapravo vanzemaljska letelica.

Rozvel je od tada postao sinonim za NLO teorije, a inspirisao je i niz knjiga, tv serija i dokumentaraca, pa čak i jedan muzej.

Vašington – 1952.

Nešto posle ponoći 19. jula 1952. kontrola vazdušnog saobraćaja na Nacionalnom aerodromu (danas „Ronald Regan“) u Vašingtonu, primetila je čudna svetla na radaru.

Objekti su se nalazili dvadesetak kilometara jugozapadno od grada, iako za to veče nije bilo zakazanih letova.

Jedan kontrolor je zapisao ovo: „Odmah smo znali da je reč o neobičnoj situaciji… njihovi pokreti bili su sasvim drugačiji u odnosu na one koje pravi obična letelica“.


PREPROUKA ZA GLEDANJE!

Pogledajte NOVI video klip na temu: TOP 5 Mesta na koja nikada ne bi trebalo da odete ▼

V   I   D   E   O


Tokom naredne dve nedelje, svetlo narandžasta svetla navodno su viđena i iznad Bele kuće, a susreti s njima bili su toliko učestali, da je tadašnji predsednik SAD Heri Truman lično tražio objašnjenje od Vojnog vazduhoplovstva.

Na konferenciji za medije koje je Vazduhoplovstvo održalo 29. jula, rečeno je da su svetla zapravo posledica „temperaturne inverzije“ usled neobičnih vremenskih uslova.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @mrdule |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment