NLO 

Da li je ovo naš prvi kontakt sa vanzemaljcima?

Neobjašnjivi naleti radio talasa, koje trenutno istražuju australijski naučnici, mogli bi da vode poreklo od vanzemaljskih oblika života.

Tim australijskih naučnika radi na odgonetanju porekla radio talasa čiji nalet u trajanju od par milisekundi nosi onoliko energije koliko Sunce oslobodi za mesec dana, piše “New Scientist”.

U proteklih 15 godina radio-teleskopi zabeležili su 10 ovakvih naleta, a fenomen je prvi put privukao pažnju naučnika prošle godine, kada je teleskop u Novom Južnom Velsu zabeležio poslednji od njih.

Tada je odlučeno da se temeljno analiziraju i stariji podaci, koji su otkrili još 9 ovakvih slučajeva.

Ono što ih čini toliko neobičnim je što je sadržilac za period kašnjenja između dolaska prvog i poslednjeg talasa svakog praska uvek isti –iznosi 187.5. Za ovaj matematički fenomen naučnici još uvek nemaju objašnjenje.

Izuzetno katko trajanje praska, kao i razlika između talasa najniže i najviše frekvencije ukazuju na to da naleti vode poreklo od malog izvora – najviše par stotina kilometara u prečniku, koji je vrlo udaljen, najverovatnije u drugoj galaksiji.


Preporuka: Drevni portali otkriveni širom sveta


Vodeći naučnici istraživanja, Majkl Hipke sa Instituta za analizu podataka “Neukirchen-Vluyn” u Nemačkoj i Džon Lernd sa Havajskog univerziteta, zaključili su da mogućnost da matematički fenomen predstavlja slučajnost iznosi 5 prema 10.000.

Prema njihovom mišljenju, moguće je da ovu pojavu ne razumemo zbog ograničenosti sadašnjeg ljudskog znanja – može se desiti da nismo dovoljno napredovali na polju izučavanja fizike.

S druge strane, ovu pojavu mogao bi da uzrokuje i neki izviđački satelit čije prisustvo do sada nije zabeleženo, ili forma vanzemaljskog života koja pokušava da zadobije našu pažnju i ostvari kontakt sa nama.

loading...

Nije isključeno ni da je u pitanju neki uobičajen, zemaljski izvor. Pre par meseci ustanovljeno je da je signale koje je teleskop Sparks zabeležio 2010. godine emitovala – mikrotalasna rerna iz obližnje kuhinje.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni 

(Izvor: NEWS.COM.AU / Foto: www.educacioncontracorriente.org)

loading...

Related posts

Leave a Comment