NLO 

Misteriozna svetlost iznad Meksiko Sitija odmah nakon zemljotresa

Misteriozna zeleno-plava svetlost koja je obasjala nebo iznad Meksiko Sitija neposredno nakon zemljotresa od 8,2 Rihtera zapanjila je stanovnike ovog rada.

Iako nauka nema zvanično objašnjenje, najverovatnije se radi o prirodnom fenomenu.

Seizmolog Stiven Hiks ističe da veza između misteriozne svetlosti i zemljotresa nikada zvanično nije dokazana i da je najverovatnije u pitanju eksplozija generatora i sistema za napajanje.

Ipak, mnogi naučnici se ne slažu sa njim navodeći da postoje zapisi u kojima piše da su ljudi ovakvu vrstu svetlosti koja dolazi neposredno nakon velikog potresa viđali i pre nekoliko hiljada godina.

I nauka se zainteresovala za ovu temu i, iako nemamo zvanično objašnjenje, postoje tri veoma zanimljive, ali i moguće pretpostavke.

Jedna od pretpostavki je da pucanje stena ispod Zemlje pokreće jonizaciju vazduha pod velikim stresom pre i posle zemljotresa.

Kasnije ti joni kroz pukotine putuju, a čim stignu do atmosfere „pakuju“ se u vazdušne džepove formirajući plazmu koja emituje svetlost.

Druga pretpostavka je da je svetlo rezultat dva sloja iste materije koji se trlja jedan o drugi tako stvarajući napon.

Treću pretpostavku isprobao je profesor Troj Šinbrot sa Univerziteta Rudžers, koji je izveo eksperiment u kojem je oponašao ponašanje stena tokom zemljotresa.

On smatra da kada slojevi puknu, napon koji se izbacuje u vazduh elektriše atmosferu i pravi ovakvo svetlo, što je napribližnije prvoj pretpostavci.

loading...

Koja je Vaša teorija? Pišite nam u komentarima.


Pogledajte NOVI video klip na temu: 8 Apokalipsi koje je svet PREŽIVEO

V I D E O


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(B92 / Foto: Youtube)

loading...

Related posts

Leave a Comment