Na tragu vepske misterije i pada NLO-a

Foto: johanngraphaddict.deviantart.com

Vepska šuma, odnosno produčje Rusije na kome živi mali urgofinski narod Vepsi, postaje prava turistička atrakcija – razlog je misterija iz 1961. godine, odnosno navodni pad NLO-a u jezero i promena prirodnog okruženja koje se od tada dešava.

Naučnici skoro svih instituta tadašnjeg Lenjingrada, a sada Sankt-Peterburga, koji su učestvovali u proučavanju tog fenomena, nisu uspeli da reše tajnu Korb-jezera.

Misterija nepristupačnih vepskih šuma počela je u noći 27. na 28. april 1961. godine, kada je okolini Korb-jezera u zemlju  udario masivan nepoznat objekat u obliku cilindra.

Pao je pod vodu i prošao 20 metara po dnu jezera “terajući” ispred sebe gomilu zemlje visoku više od 1,5 metra.

Jezero su tada osmotrili vojni ronioci SSSR-a, kaže predsednik ufološke (NLO) komisije Ruskog geografskog društva Mihail Gerštejn.

Ali,  nije pronađeno telo koje je pokrenulo toliki sloj zemlje. Pri tome naišlo se na izuzetno interesantnu anomaliju – led koji je to telo razbilo i koji je plivao u rupi bio je intenzivno zelene boje, dok ostali led nije imao takvu boju.


V  A  Š  A    R  E  K  L  A  M  A

Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com  ili OVDE.


Prikupljeni su uzorci leda, ali nisu otkriveni razlozi zbog kojih je led postao zelen. Uzorci iz udubljenja u dnu jezera takođe nisu pokazali ništa neobično.

Jedini izuzetak bile su zagonetne kuglice koje su bile toliko lake da su plutale na površini. Ispostavilo se da one nisu biljnog porekla i da imaju vrlo složeni hemijski sastav.

Poslije njihovog ispitivanja izneta je pretpostavka da su nastale u procesu sa visokom temperaturom tipa zavarivanja.

loading...

Lokalni stanovnici kažu da se sledeće noći,  posle one kada je pao NLO,  iz pravca jezera četiri sata čula jaka buka, kao da neko pokušava da upali moćni motor.

Stanovnici pretpostavljaju  da je te zvuke ispuštao nepoznati objekat koji je pritekao u pomoć NLO-u koji je pao.

Posle događaja u nastalom udubljenju pojavila se bujna vegetacija. Naučnici još uvijek ne znaju šta je to što podstiče takav rast flore.

Tako turistička ponuda za vepksu oblast uključuje prvo posetu mestu gde je pao nepoznati objekat i upoznavanje sa autentičnom kulturom lokalnih Vepsa, malog ugrofinskog naroda.

Poludetektivska priča o NLO-u postala je nešto poput NLO-brenda nove etnografske destinacije, mističke vepske šume gde u manjim selima žive starosedioci nekadašnje Lenjingradske oblasti.

Postoji veliki broj uspešnih presedana korišćenja NLO -brenda u cilju promocije neke turističke destinacije u svetu – navode agencije.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: nezavisne)

loading...

Related posts

Leave a Comment