Naučnici: Nismo pronašli vanzemaljce zato što su svi već mrtvi

ufo_simple_singular_0.jpg74507b7a-efbb-4052-bda8-b8e5cc2408b2Large
Foto: mwomerc.com

Razlog za to što još uvek nismo pronašli vanzemaljske oblike života na drugim planetama je zapravo prilično depresivan – zato što su oni već mrtvi, tvrde naučnici.

Istraživači sa državnog univerziteta u Australiji objasnili su da je okruženje na drugim planetama toliko okrutno da, u trenutku kada se možda i pojavi novi život, on verovatno verlo brzo bude istrebljen.

“U svemiru se najverovatnije nalazi veliki broj planeta na kojima su uslovi za nastanak života povoljni, tako da većina naučnika smatra da bi trebalo da budu pune vanzemaljaca”, navode istraživači s univerziteta u Australiji.

“Ali, novi život je vrlo krhak, tako da verujemo da retko kad ima priliku i dovoljno vremena da preživi.”

Većina okruženja na drugim planetama su nestabilna. Da bi planeta bila pogodna za življenje, neophodni su voda i ugljendioksid kako bi temperatura površine bila stabilna.

Istraživači su ovo mišljenje zasnovali na osnovu onoga što znamo o Veneri, Marsu i Zemlji. Oni smatraju da se život na Zemlji razvio vrlo brzo, što znači da je stabilnost temperature uspela da bude ostvarena.

“Ovo što se dogodilo na Zemlji je čista sreća i velika je mogućnost da se nije dogodilo ni na jednom drugom mestu”, navode istraživači.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Klix)

loading...

Related posts

Leave a Comment