NLO 

NLO: Skrivena nebeska bića

Teoriju da nismo sami u svemiru, podstaklo je bezbrojno viđenje neidentifikovanih letećih objekata na nebu i to već decenijama. Uzbuđenje da postoje čudna bića koja nama nisu slična ili jesu, više manje, i koja žive negde u beskraju svemira ljudska je mašta oblikovala i smestila među jedne od najvećih tajna naših vremena.

Već se dešavalo da su mnoga viđenja navodnih letećih tanjira jednostavno krive identifikacije određenih zemaljskih ili astronomskih objekata, poput meteoroloških balona, planeta Venere, odraza svetla od oblaka ili magle, jata gusaka ili čak i rojeva koji odražavaju svetlo, tragova avionskih letova, niskoletećih aviona i meteora.

Većina ljudi pretpostavlja da je svaki “istinski” leteci tanjur i NLO vanzemaljsko svemirsko vozilo; ali šta ako su neki od njih izvanredna živa bića koja potiču s naše planete i koja nauka još nije otkrila ? Ta fascinantna ideja, koja se drugde uopšte nije razmatrala, zadobila je veliku pažnju američkih istraživača.

ZAMISAO O NEBESKIM ŽIVOTINJAMA
Samo nekoliko provalija u zemlji i vodi nije nastanjeno životinjama koje su se prilagodile životu u određenom staništu. Nego, šta je s nebom !? Iako neke ptice provedu veći deo vremena u vazduhu, ne postoji životinja koja celi svoj život isključivo provede na nebu i koja se prilagodila životu u atmosferi koja okružuje našu planetu, ili možda jeste!?

Termin “leteći tanjir”, izmislio je reporter koji je izveštavao o Kennethu Arnoldu, poslovnom coveku iz Idaha koji je 24. Juna, 1947. godine, dok je upravljao avionom Callaria, video devet letećih objekata nalik na diskove blizu planine Mount Rainier u Washingtonu.

Manje je poznato da je Arnold uporedio te objekte sa živim organizmima : “nekom vrstom nebeskih meduza”. Nije jedini tako mislio. Mesec dana posle, John P.Bessor iz St.Thomasa u Pennsylvaniji izneo je sličnu teoriju koju je 1946. godine, obrazložio vazduhoplovstvo SAD-a.

Oficira koji je odgovorio Bessoru, nije odbacio tu teoriju kao nerealnu, već je opisao njegovo zapažanje kao “jednu od najinteligentnijih teorija koju je ikad čuo”. Zamisao o nebeskim životinjama dobila je daljnji zamah 1955. objavom mišljenja grofice Zoe Wassilko-Serecki, istaknute liberalne filozofkinje.

Grofica smatra da je gornji sloj zemljine atmosfere nastanjen brojnim mehurastim životinjama sa svetlećim telima koja su građena od energije i središnjeg jezgra koja je od čvrstog materijala. “Te životinje imaju sposobnost menjanja oblika, od kuglastih dok miruju do oblika nalik na cigare kad se krecu upijajući energiju koja pokreće njihova netelesna bica”. Godine koje su sledile nakon te njene izjave obilovale su viđenjima NLO-a od kojih je većina zaista imala oblik cigare.

ISTRAŽIVANJE TEORIJE

Ideje grofice Serecki hvalio je zoolog Ivan Sanderson, jedan od najslavnijih američkih istraživača tajanstvenih životinja. Početkom 1960-ih, naučnik i izumitelj hidrofona John M.Cage iz New Jerseya, povukao je poređenje između delfina koji prate brodove, i NLO-a koji prate avione, tvrdeći da su NLO-i inteligentni oblici života koji se hrane negativnim elektricitietom.

loading...

Međutim, najpoznatije opsežno istraživanje teorije o nebeskim životinjama je ono Trevora Jamesa Constabla, oficira za radioveze u američkoj trgovačkoj mornarici. Godine 1978. objavio je svoja istraživanja i nalaze u zanimljivoj knjizi “Nebeska stvorenja”. Prema Constablu, neki od viđenih NLO-a uistinu su divovski neotkriveni oblici života koji su se u celosti prilagodili životu u vazduhu unutar zemljine atmosfere.

Te je  specijalne organizme nazvao “kriterima” i opisao ih kao jednostanične organizme (poput ameba) raznih veličina, zatvorene unutar oklopa nalik na liskun ili metal, velicine jednog kilometra, do onih najmanjih od nekoliko centimetara.

Constable objašnjava da se ne viđaju često jer reflektuju  infracrveno svetlo nevidljivo ljudskom oku. Budući da mogu menjati boju pod odredenim uslovima, kriteri ce reflektovati vidljivo svetlo i tako postati NLO-i. Čini se da se mogu snimati infracrvenom kamerom jer njegova knjiga sadrži mnogobrojne fotografije navodnih kritera koje je snimio u pustinji Mojave u Californiji.

ŠIRENJE TEHNO-MITA

Godine 1992. ideja o živućim NLO-ima koji se katkad nazivaju “bioformi”, dobila je publicitet i izvan SAD-a. Britanski autor Andrew Collins u svojoj knjizi Tvorci krugova govori o tome kako je, dok je tražio objašnjenje za krugove u žitu, otkrio rad dotad nepoznatog naučnika Wilhelma Reicha koji je tvrdio da je pronašao tajanstvenu vrstu energije koju je nazvao orgon. Collins misli da je u orgonu ključ tajne za krugove u žitu i tvrdi da se sve pojave koje su o tome zabeležene odnose i na Constablove kritere.

Nasuprot tome, ako se kriteri sastoje od orgona, njihov bi povremeni kontakt sa zemljinom površinom mogao objasniti krugove u žitu. No ipak, ako i pretpostavimo da zaista postoje, kriteri ne moraju biti jedini oblik atmosferskih nebeskih životinja na našoj planeti.

KONTROVERZNA TEORIJA

Nema sumnje da je teorija koja NLO-e smatra živućim nebeskim životinjama veoma radikalna, te da će je vrlo verovatno odbaciti svi konzervativniji članovi naučnih krugova. Stoga bi zadnju reč trebao imati vodeći biolog u vazdušnoj bazi Wright-Patterson u Daytonu, državi Ohio, gde se nalazi zapovedništvo američkog vazdušne baze za istraživanje NLO-a.

Zbog kontroverzne materije, hteo je ostati anoniman, ali njegove reči sve govore : “Ako bacite kamenčić u vodu, videćete kako vodene životinje nimfe, rakovi, klenovi, vodeni insekti beže. Ali pre nego što se voda smiri, opet se vraćaju i znatiželjno istražuju šta se dogodilo.

Možda jednako tako deluju događaji na našoj zemlji, atomske eksplozije, letovi raketa i drugo. Oni možda poremete stratosferu i uzbibaju samo tkivo svemira, pa svemirske životinje znatiželjno silaze da istraže šta se dogodilo.

Kao zoolog, uvek sam bio zbunjen činjenicom da na našem planetu ne postoje životinje koje žive na nebu. Osobito me je zbunjivalo to što životinje imaju neverovatnu sposobnost prilagođavanja koju su pokazale tokom evolucije nastanivši sva mesta osim neba.”


Pogledajte NOVI video klip na temu: Vede Rune – Spisis o poreklu čoveka

V I D E O


Ako je zamisao Constabla, Cagea i ostalih zagovornika nebeskih životinja tacna, možda više necemo biti zbunjeni neobjašnjivim pojavama na našem nebeskom prostoru.

Za ljubitelje kontraverznih teorija, ovo je zaista jedna od retkih koja je istovremeno neverovatna koliko i neverovatno prihvatljiva kao takva. Iako bez dokaza o njihovom postojanju, možda iznad nas postoje živa bića koja ponekad prouzrokuju neobjašnjive pojave, pa ako je moguće da u morskim dubinama postoje neotkrivena čudovišta i zastrašujuće vodene zmije ili još bolje, živi potomci dinosaurusa, a na kopnu, neotkrivena populacija divovskih humanoida, velikih jetija ili bigfoota zašto ne bi živo bice nastanilo i nebeski prostor, pa ko voli nek izvoli.

Teorija o nebeskim bićima, uzbudljiva je koliko i susret sa vanzemaljcima. Svako se treba opredeliti kome će pokloniti svoju veru, malim zelenima ili nebeskim bićima. U svakom slučaju, takve teorije ne treba da Vas plaše, jer naš svet je zaista pun i drugih čuda o kojima nismo nikada niti sanjali.

(Izvor: Isečak iz knjige ‘Misterije, neobjašnjivi fenomeni’)

loading...

Related posts

Leave a Comment