NLO 

Razotkriva se: Obaranje NLO-a

Obaranje neidentifikovanog letećeg objekta koji se nalazio iznad centralne Engleske završilo se “begom” NLO  od 12.000 km na čas.

Dva američka i britanska borbena aviona dobila su, u vreme kad je hladni rat između SSSR i Zapada bio na vrhuncu, naređenje da uzlete i – obore neidentifikovani leteći objekt (NLO) koji se nalazio iznad centralne Engleske.

Jedan od pilota izjavio je u istrazi posle akcije da su mu bile potrebne sekunde da na NLO, koji se kretao gotovo neuhvatljivim pravcima, ispali salvu od 24 rakete jer je na radaru kao identifikacioni signal s letilice primao da je reč o – “letećem nosaču aviona”.

Objekat je, takođe navodi pilot, nekoliko trenutaka lebdeo u mestu a zatim se u deliću sekunde udaljio brzinom većom 12.000 kilometara na čas – seća se događaja sada 77-godišnji Milton Tores koji živi u Majamiju na Floridi.

Posle davanja pomalo panične uzbune za poletanje, Toresu je jedan od oficira bezbednosti naredio da nikada do kraja života nikome ne sme da priča o akciji a Tores je o svemu duže od tri decenije ćutao kao zaliven.

Njegova priča nalazi se među mnogim koje, u dosijeima ministarstva odbrane, govore o susretima pilota sa NLO a koja su oslobođena oznake “vojna tajna” i nalaze se u britanskom Nacionalnom arhivu u Londonu.

Zvaničnici su, javno, sve priče o susretima sa NLO tumačili kao da su piloti videli meteoroiloški balon, neobično oblikovane oblake ili avione koji su se, obasjani suncem, pomaljali iz oblaka.

Fantomski odraz

Najveći britanski stručnjak za NLO, Dejvid Klark, ukazuje da bi ono što su videli piloti moglo biti deo tajnog američkog projekta da se na radaru dobija “fantomski odraz” navodne tajanstvene letilice kako bi, na vrhuncu hladnog rata, “testirali sovjetsku protivvazdušnu odbranu.

“Možda su neobjašnjivi prizori bili neka vrsta eksperimenta u elektronskom ratu ali nema sumnje da se odigralo nešto neobično jer čudan odraz na radaru u avionu koji je pokazivao da je reč o ‘letećem nosaču aviona’ svakako nije nešto svakodnevno” – smatra Klark.

loading...

U pisanoj izjavi u istrazi Tores je detaljno objasnio kako je, posle pomalo panične komande, maja 1957. godine, u rekordno kratkom vremenu uzleteo svojim jurišnim lovcem “F-86 D Sejbr” po lepom, tihom sunčanom danu iz vazduhoplovne baze Menston u Kentu.

“Bio sam mlad letač-poručnik ali svestan ozbiljnosti situacije. Dobio sam naređenje da na NLO ispalim plotun od 24 rakete vazduh-vazduh jer je identifikacija mete bila validna pa sam odabrao 24 rakete.

Pomalo me je zbunjivao odraz na radaru da je cilj ‘leteći nosač aviona’ jer bi tada bila reč o meti velikih razmera. A što je veći cilj, to iziskuje i više raketa” – priča Tores.

Međutim, priseća se on, objekat je neobjašnjivo nestao sa radarskog ekrana enormno velikom brzinom, “lov je bio obustavljen a ja sam se vratio u bazu zbunjeniji nego što sam bio prilikom uzletanja”.

Špijuni i izdajnici

Dan nakon povratka u bazu, Tores je podvrgnut takozvanom “debrifingu”, detaljnom ispitivanju svih detalja leta i šta je sve video a “saslušanje je obavljao meni nepoznat čovek elegantno odeven kao direktor prodaje kompanije IBM” – rekao je on.

“Oštro mi je zapretio da ću odgovarati kao izdajnik ili špijun ako bilo kome bilo šta kažem o događaju u kojem sam učestvovao jer bih time ugrozio nacionalnu bezbednost” – ispričao je Tores listu “Tajms” čije je delove prenela agencija Rojters.

U dosijeima nema zvaničnog objašnjenja incidenta koji se odigrao na vrhuncu zategnutosti između tadašnjeg SSSR i Zapada. Borbeni avioni u britanskim bazama bili su u to vreme u punoj pripravnosti 24 časa u očekivanju – sovjetskog napada. ”

Nikada neću zaboraviti taj događaj. Noć pred uzletanje vladala je u bazi mala panika a ja sam dobio naređenje da oborim NLO (tvrdili su nam da je o njemu reč) pre nego što sam uzleteo.

Tako se nešto do tada nikada nije događalo” – još uvek se pita šta je, zapravo, trebalo da obori tada mladi i poletni američki pilot.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Tajni projekat A119 – Bombardovanje Meseca?

V I D E O


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(FoNet / Foto: media2.s-nbcnews.com)

loading...

Related posts

Leave a Comment