NLO 

Tvrđava na Antarktiku: Tajna baza 211 i operacija „Highjump“

fbhdjhttwess-640x480-min

Za vreme nacista su se sprovodile različite tajne operacije, a jedna od najpoznatijih je ona vezana za Nojšvabenland i enigmatsku Bazu 211 na Antarktiku.

Nojšvabenland ili Nova Švabija nalazi se na Antarktiku negde između 20. stepena istočno i 10. stepena zapadno u regionu Zemlja kraljice Mod.

Ovaj region Antarktika je detaljno istražen za vreme nemačkih ekspedicija koje su naišle čak i na delove sa svežom vodom i prirodom bez leda.

Prema rečima geologa koji su učestvovali u nemačkim ekspedicijama, postojale su oblasti u kojima je priroda bujala usled prisustva toplih i geotermalnih izvora.

Jedna od najinteresantnijih stvari o Nojšvabenlandu jeste izjava nemačkog pomorskog admirala Karla Denica: „Nemačka podmornička flota je ponosna što je za Firera izgradila neprobojnu tvrđavu na drugom kraju sveta“.

 

Baza 211 i nacističke ekspedicije na Antarktik su tema o kojoj pišu mnogi pisci i istraživači, ali da li je stvarno moguće da su nacisti bili dovoljno opremljeni da sprovedu takve misije?

Prema mnogim glasinama, Baza 211 postoji i nalazi se negde u planinskom pojasu Mulig-Hofman u Nojšvabenlandu.

Međutim, mnogi danas smatraju da su glasine o tajnim bazama na Antarktiku čista izmišljotina.

 

Činjenice je teško ispratiti jer ima puno čudnih priča i svedoka koji navode da su nacisti napravili neprobojnu tvrđavu u Nojšvabenlandu.

Mnogi autori navode da je admiral Bird, najpoznatiji američki polarni istraživač, tragao 1946. i 1947. godine za nacističkim bazama. Oni navode da je glavni cilj operacije „Highjump“ bio pronalaženje nacističke baze na Antarktiku.

loading...

 

U operaciji „Highjump“ je učestvovalo čak 13 brodova, jedan eskortni avion, jedan nosač aviona, podmornica, dva razarača i ukupno 4.700 vojnika u punoj ratnoj opremi, a operacija je zvanično predstavljena kao „obična obuka“.

Ipak, mnogi veruju da je ova operacija bila mnogo više od obuke.

jgfgercvfd-640x439-min

Operacija „Highjump“ je iznenada prekinuta šest meseci ranije od očekivanog. Izvod izveštaja iz 1947. godine opisuje dolazak admirala Birda na južni pol:

„Prelazimo preko manjeg planinskog venca i nastavljamo severno koliko možemo. Iza planinskog pojasa nalazi se dolina sa manjom rekom ili potokom.
Ovde ne bi trebalo da se nalazi livada! Nešto ovde nije u redu! Trebalo bi da bude leda i snega a ne zelenih šuma. Naši navigacioni instrumenti su poludeli a žiroskop se ljulja napred-nazad!“.

Jako je puno teorija zavere o admiralu Birdu, Bazi 211 i otkrićima na Antarktiku.

Interesantno je da je on u jednom kasnijem govoru naveo kako SAD moraju biti spremne na budući napad od strane letećih objekata koji mogu putovati velikim brzinama. O čemu je to Bird govorio i da li to ima veze sa nacistima?

Niko ne može sa sigurnošću da kaže da li je admiral Bird tražio nacističku bazu i da li ju je našao, ali istraživači su zaista nabasali na planine bez leda o kojima je Bird pisao.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Priča o ukletoj mumiji na Titaniku


Norveški istraživački tim je između 1956. i 1960. godine mapirao dosta delova regiona Zemlja kraljice Mod, a naišli su i na vegetaciju i planine koje odgovaraju opisu admirala Birda.

Da li nacisti zaista poseduju tajnu bazu na Antarktiku ili je ovo samo još jedan izmišljen mit bez pravih dokaza?

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |

(Webtribune)

loading...

Related posts

Leave a Comment