U Rumunskom manastiru pronađena slika iz XVI veka koja prikazuje NLO!

bnfdhigiu376427-455x500
Neobičan disk koji se dimi i lebdi nad građevinama otkriven je na manastirskoj fresci za koju se smatra da potiče iz 16. veka, dok NLO istraživači tvrde da je to samo još jedna od mnogih starih slika na kojima se nalazi dokaz o posetiocima sa drugog sveta.

Freska se nalazi na zidu crkve iz 14. veka u Sigisoari, mestu koje se smatra rodnim mestom Vlada Cepeša, istorijske ličnosti na kojoj se zasniva legenda o Drakuli. Fotografiju je napravila turistkinja, Katalina Borta, koja ju je i poslala NLO stručnjacima u Izraelskoj organizaciji za vanzemaljce i NLO-e (EURA).

Na natpisu slike piše: “Izraele, položi nade u Gospoda”, a pretpostavlja se da freska potiče negde iz perioda kratko posle 1523. godine, kada je Biblija prvi put prevedena na nemački.

NLO stručnjaci su napravili poređenje sa još nekim veoma poznatim slikama na kojima su oslikani leteći tanjiri, kao što je slika Krštenje Hrista Aerta de Geldera iz 1710. godine.

Najdžel Votson, autor Hejns uputstva za ispitivanje NLO-a, naveo je da su leteći tanjiri, NLO-i i drugi čudni objekti na nebu oslikavani tokom cele istorije čovečanstva: “NLO-i i vanzemaljci se pojavljuju na pećinskim slikama, religioznim slikama iz doba renesanse i u delima hroničara i propovedača.

Neke od najzapaženijih NLO slika pojavljuju se u doba renesansne umetnosti. Slika pod nazivom Raspeće na primer prikazuje dve sferne letelice u kojima se jasno vide piloti. Ona potiče iz 1350. godine i visi na oltaru u manastiru Visoki Dečani, Srbija.

vcdfs93498-500x464
U 15. veku, na slici Madona sa svetim Đovanijem, umetnik Domeniko Girlandajo prikazuje letelicu u obliku diska koja ispaljuje zrake preko levog ramena Marije.

Iza Marije su prikazani čovek i pas koji gledaju u ovaj leteći objekat. Krštenje Hrista Aerta de Geldera iz 1710. zapanjujuće prikazuje kružnu letelicu koja ispaljuje zrake svetla osvetljavajući Isusa i Jovana Krstitelja. Može se videti u Ficvilijam muzeju u Kembridžu.”

vbkjdsfgh3249728-457x600
Krštenje Hrista Aerta de Geldera iz 1710. godine
Ironično, ljudi danas bukvalno vide ovakve objekte na nebu i povezuju ih sa konceptom drevnih astronauta, za koje se spekuliše da smo ih u prošlosti obožavali kao Bogove.

 

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

svettajni

Zaljubljen u misterije. Verujem u nemoguće. Tragam za nepoznatim.