NLO 

Zataškani slučajevi: ”Vanzemaljci postoje”

ufo-644910
Foto: express

Bivši američki mornarički oficir koji je osamdesetih obavljao niz “istaknutih dužnosti u vrhu američke vojske” potvrdio je ono što teoretičari zavera decenijama tvrde da postoje NLO i vanzemaljci postoje i da su posetili Zemlju.

Reč je čoveku iz Ohaja koji tvrdi da je potpisao ugovor s američkih vlastima koji ga je do 2014. godine obavezivao na ćutanje. Sada, kada je on istekao rok spreman je, ali i dalje anonimno, da ispriča sve što zna.

“Nikada nisam video NLO ni vanzemaljca, ali sam zato video doslovno hiljade tajnih dokumenata koji nedvosmisleno potvrđuju njihovo postojanje, kao i dolazak na Zemlju.

Nažalost nemam nikakav dokaz za to osim vlastitog sećanja i dokumenata koji pokazuju da sam imao pristup tajnim dokumentima”, rekao je on.

On je potvrdio da je lično poznavao nekoliko osoba čije smrti su direktno povezane s vanzemaljcima, odnosno otkrivanjem tajni oko ove teme.

Svi takvi slučajevi uspješno su zataškani.

“Vlada nastoji što duže zataškavati slučajeve vezane sa NLO i vanzemaljce, kako bi se stišale strasti u javnosti i izbegao skandal. Javnost zaslužuje da zna istinu i da dobje odgovore, ali zbog toga su mnogi platili glavom, a njihove šptpdoce nikad nisu saznale što se dogodilo”, tvrdi bivši marinac.

Zataškani slučajevi u SFRJ

Posle više decenija ćutanja, bivši vojni piloti JNA progovorili o bliskim susretima sa NLO. U okolini Zadra 1986. jurili letelicu, sa naređenjem da je obore. NLO i u regionu Nikšić – Herceg Novi

Najmanje osam pilota je učestvovalo u bliskom susretu sa neidentifikovanim letećim objektom početkom 1985. godine iznad severnog Jadrana. Međutim, o susretu aviona JNA sa „letećim tanjirom“ do skora se nije javno govorilo.

Potpukovnik avijacije u penziji, pilot Trifko Radeta, jedan od svedoka ove misterije, veli da njemu i ostalim kolegama niko nije naredio da ćute. Ali bio je prisutan strah da ih, ako progovore, na redovnim lekarskim pregledima proglase nesposobnim za dalju službu.

A to bi bio isuviše veliki rizik za sve njih, da se tolike godine odricanja, truda i učenja bace u vodu zbog nečega što nije nikome škodilo, niti ugrozilo bezbednost letenja. Radeta, kao pitomac treće godine zadarske Vojne vazduhoplovne akademije, boravio je na aerodromu Pula.

– Jednog dana smo uvežbavali figurno letenja u zoni Raba, na visinama od 2.500 do 4.500 metara – priča penzionisani pilot. – Bio sam u kabini aviona „galeb“ sa legendarnim nastavnikom letenja Mitom, zvanim Dolar. Let je tekao bez ikakvog problema, dok u penjanju ka zoni Cresa nisam primetio leteći objekat, cilindričnog oblika cigarete i boje aluminijuma.

NLO je bio dužine 20, a širine do četiri metra, leteo je brzinom ne većom od 100 km na sat, na visini oko 1.500 metara.

– Ne skidajući pogled sa ovog objekta i konstantno mu se približavajući, doživeli smo veliko iznenađenje – tvrdi Radeta. – Odjednom je ubrzao let neverovatnom brzinom, da bi za pet-šest sekundi izašao iz vazdušnog prostora SFRJ, na poziciji Trsta.

– Radeta navodi i da se 1986. u okolini Zadra nepoznata letelica igrala sa pilotima JNA. Kretala se iznad, pa ispod njih, levo, desno, da bi na kraju nestala. Vojni radari nisu mogli da identifikuju objekat. Iako je pilotima ubrzo stiglo naređenje da obore letelicu, nisu uspeli da je stignu.

Kada je Trifko Radeta, posle toliko godina, progovorio o ovim viđenjima, u hrvatskim medijima se oglasio i njegovo kolega Dragutin Prepušt iz Pule, koji je potvrdio da je doživeo neobični susret na nebu krajem osamdesetih.

OBORITI SVE
KAKO tvrde bivši piloti JNA, imali su jasnu naredbu da, kada na nebu primete nepoznate objekte, kontroli leta saopšte šifrovanu reč „vuk“. Potom bi usledila naredba komande da uzlete avioni „MIG 21“ i da bez upozorenja obaraju sve što primete iznad visine od 3.000 metara.

Kao nastavnik u avionu „galeb“, jedne letnje noći je s učenikom krenuo prema Zadru. U jednom trenutku su ugledali narandžastu elipsu, koja se kretala u smeru njihovog aviona.

Procenio je da se objekat kretao brzinom od oko 900 kilometara na sat, a „galeb“ su spustili na visinu ispod 3.000 metara. Videli su dno elipse, koja je tada imala crvenu boju. O viđenju je obavestio kontrolu leta u Zagrebu, ali radari nisu zabeležili nijednu drugu letelicu pored „galeba“.

A u nedavno objavljenoj monografiji posvećenoj 172. avijacijskoj brigadi sa aerodroma Golubovci, obelodanjen je slučaj pojave neidentifikovanih letećih objekata na crnogorskom nebu. Kako pišu podgoričke „Vijesti“, penzionisani general-major Zvonko Jurjević, jedan od bivših komandanata RV i PVO JNA, opisao je fascinantan višednevni slučaj pojave NLO nad južnim delom Crne Gore, 1975. godine.


 Postavite pitanje uredniku sajta Svettajni.com SADA!

I   N   F   O


– Objekat je izgledao kao svetleća kugla koja se kretala i menjala spektar boja, od bele do ljubičaste – piše u poglavlju monografije naslovljenom „Bliski susreti pripadnika 172. i NLO“.

– Na nebu se ocrtavao kao svetleće telo, izrazito veće od najsvetlije zvezde. Pojavljivao se samo u noćnom letenju, po vedrom ili oblačnom vremenu. Tako da je, po potuno oblačnom vremenu, bio jedino svetleće telo na nebu osim aviona.

 

Zašto pokušavaju da zataškaju ove slučajeve? Zašto se javnost uskraćuje za ovim informacijama?

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment