12 paranormalnih kratkih priča

the_eye_burning_in_fire_by_roarshark
Foto: sanitarian.net

Mi vam predstavljamo deliće priča od kojih će vam se podići kosa na glavi.

1. Slučaj “Taman Šud”

Prvog decembra 1948. godine, beživotno telo pronađeno je na plaži u australijskom gradu Adelejdu. Niko nije mogao da utvrdi identitet muškarca, kao ni uzrok smrti. Jedino što su istražitelji pronašli u njegovim pantalonama bila je ceduljica sa natpisom “taman šud”, što na starom persijskom jeziku znači “gotovo.”

2. Čudovište iz Fletvuda

Trojica dečaka primetili su da je nešto palo sa neba, i potrčali da vide o čemu se radi. Pronašli su stvorenje koje je ispuštalo “neku vrstu magle i zaglušujući zvuk”, kako su kasnije posvedočili. Dečaci su nakon toga nekoliko nedelja patili od povraćanja i grčenja celog tela, pošto su tu maglu udahnuli.

3. Džojs Vinsent

Džojs je čitave tri godine sedela u fotelji svog stana, ispred televizora – mrtva! Prošlo je više od 1000 dana dok se neko nije setio da je poseti, otkrivši njene ostatke.

4. Skafizam

Reč “skafizam” označava možda i najbrutalniju smrt na svetu. Žrtva je vezana između dvabroda, na silu nahranjena medom i mlekom (što kasnije izaziva užasnu mučninu i povraćanje), i ispolivana istim. Ostavljena je tako razapeta da je insekti živu pojedu!


 

KNJIGA ‘BELA LUNA

loading...

NOVO! Mogućnost naručivanja elektronske verzije knjige ‘Bela Luna’ za samo 1.80$, odnosno 205 dinara! Naručite preko FB stranice Monoceros books.org! (Narudžbine šaljite u inbox stranice).

Da naručite štampanu verzije knjige, više informacija – OVDE


 

5. Sahranjivanje živih

Teško da ima mnogo jezivijih načina da se umre od ovog.

6. Kotard

Veoma retko oboljenje koje kod obolelog izaziva uverenje da je mrtav ili da ne postoji.

7. Deca sa potpuno crnim očima

“Ovo su navodno paranormalna stvorenja oličena u deci svetle puti, potpuno crnih očnih duplji, starosti između 6 i 16 godina, koja lutaju noću.” Istinito ili ne, jezivost je neosporna.

8. Tarare

Francuz koji je živeo u 18. veku imao je apetit koji nikada nije mogao biti zasićen, koliko god da je jeo. tarare je bio u stanju da pojede obrok za 15 ljudi, a jeo je i štenad, mačiće i ostale životinje. Najgori deo je što je optužen da je jeo leševe, i da je pojeo novorođenče.

9. UVB 76

Radio frekvencija koja emituje kratke, monotone zvuke na ruskom jeziku. Niko ne zna njeno značenje, niti odakle ti signali dopiru.

10. Bemdžamin Kajl

Ovaj Amerikanac pronađen je u Džordžiji 2004. godine. Nije znao ko je, odakle je, ni kako se tu našao. Policija nije pronašla nijednog rođaka niti člana njegove porodice, niti postoje podaci o njemu.

11. Ljudi senke

Čitav članak o ljudima koji vas posećuju tokom noći.

12. Klintonov put

Najjeziviji put u SAD. preko 100 prijava paranormalnih pojava, mesto obitavanja raznih satanističkih sekti, i plus – najduže vreme čekanja na semaforu. Savršen recept za strašnu priču.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: Buzzfeed)

loading...

Related posts

Leave a Comment