Bhangarh: Ukleti grad u Indiji (u koji je zabranjeno ući posle sumraka)

Z1WAtCav
Foto: siliconindia.com

Utvrđenje Bhangarh je mali napušteni grad za koji se kaže da je najukletije mesto u Indiji, toliko ukleto da su čak i zvanične vlasti zabranile ulazak u grad u periodu između sumraka i zore.

Bhangarh, koji se nalazi u opštini Rajgarh u državi Rajasthan, je osnovan 1573. godine tokom vladavine Bhagwant Dasa koji je izgradio grad za svog drugog sina. Grad se sastoji od hramova, palata i više kapija, a pokriva veliko područje u podnožju planine. No, inače svojoj lepoti i prelepom krajoliku, grad je potpuno napušten od 1783. godine kada su o njemu počele kružiti mračne priče.

28-1435474469-bhangarh-fort-600
Foto: hindi.oneindia.com

Prema jednoj legendi, grad je prokleo sveti čovek po imenu Baba Balnath koji je dao dozvolu za izgradnju grada, ali pod uslovom da ni jedna građevina ne baca senku na njegovo prebivalište. Balnath je upozorio da ako se to dogodi, on će uništiti celi grad. Kada je potomak princa podigao palatu dovoljno visoku da baci senku na dom Balnatha, on prokleo celi grad. Mnogi veruju da je Balanath pokopan u gradu i da njegovo prokletstvo još uvek deluje.

R    E    K    L    A    M    A


Bela Luna     Zvanično      White Lune

 Lepota romana Bela Luna je u slobodi doživljavanja i tumačenja, velikom prostoru čistilišta izmežu neba i zemlje u kojem svako pronalazi svoje rešenje i način putovanja. Lako je osuditi i sebe i drugog i svetiti se u tami, ali dela nas odaju ko smo zapravo.
Naručite knjigu:
Srpska verzija (stanovništvo Srbije) – OVDE. | Srpska verzija (van granica Srbije) –OVDE. | English versionHERE. | Pусская версия – ЗДЕСЬ. |


Druga legenda se odnosi na čarobnjaka Singhiya koji je bio zaljubljen u Ratnavati, princezu od Bhangarha. Prema toj priči, Singhiya je napravio čarobni napitak kojim će začarati princezu i naterati je da se zaljubi u njega. No, princeza je otkrila njegove namere i upropastila celi plan. Skrhani čarobnjak je nakon toga prokleo celi grad, a mnogi veruju da njegov duh i dalje opseda Bhangarh. Neki meštani veruju da će se princeza Ratnavati reinkarnirati u novom telu i da će se prokletstvo podići nakon njenog dolaska u grad.

9462296149_8bca1e2b6b_b
Foto: farm6.staticflickr.com

Dok ove legende izgledaju kao ništa više nego maštovite priče, one su postale toliko rasprostranjene u Indiji da su čak i vlasti zabranile posetu gradu tokom noći. Meštani tvrde da svi oni koji ostanu u gradu nakon zalaska sunca više nikada neće ni izaći. Upravo su ove legende proslavile Bhangarh koji svake godine privlači na hiljade turista koji žele da iz prve ruke vide kako izgleda najukletije mesto u Indiji.

bhangarh
Foto: i1.trekearth.com
exclusive-holiday-rajasthan
Foto: cazloyd.com

V  A  Š  A    R  E  K  L  A  M  A

Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com  ili OVDE.
Evo zašto bi trebalo da se reklamirate na našem sajtu – OPŠIRNIJE.


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: Pixelizam)

loading...

loading...

Related posts

Leave a Comment