Duhovi i utvare

Ghost
Foto: fvghosthuntes.com

Zašto je tugovala ,,crna žena”?

,,Stacionirani” duhovi se javljaju tokom dužeg vremena, ponekad i vekovima, u samo jednoj kući. U ovu grupu spada pojava o kojoj govori studentkinja R.K. Morton: ,, Videla sam lik visoke u crno obučene žene na stepeništu svoje roditeljske kuće.

Posle nekoliko trenutaka, sišla je niz stepenice. Ja sam pošla za njom, ali ugasila se sveća koju sam nosila. Posle toga nisam mogla da je vidim, pa sam otišla u svoju sobu.
Sledećih nekoliko godina jos šest ljudi je videlo ženu odevenu u crno. Za utvaru je bilo važno izgleda ko može da je vidi, a ko ne. Ona je često stajala kod prozora kao da čeka nekoga.Studentkinj otac nije mogao da vidi duha, ali je ona registrovala da se duh klonio oca kad bi on prišao prozoru. Mačke porodice Morton su ignorisale duha, dok su psi reagovali osetljivo. Kada bi se ,,crna žena” pojavila na stepeništu, jedan od pasa bi dotrčao i mahao repom kao da želi da se miluje, ali tada bi uzmakao povijenog repa i sakrio se ispod sofe. Dva čoveka, koja su takodje videli ,,crnu ženu” identifikovali su je kao vlasnicu kuće ciji je muž poginuo u nekoj pomorskoj nesreći.

Da li postoji žena bez glave?

Londonski Tauer, koji je u prošlosti često bio poprište krvavih dogadja prvi je na rang-listi kuća duhova. Najčešće vidjen duh je duh Ane Bolen, druge žene Henrika VIII, koja je bila zatvorena u Taueru i pogubljena maja 1536. godine. Više vojnika je pod zakletvom reklo da su videli ženu bez glave. Spisi vojnog suda potvrdjuju izjavu jednog vojnika. Kada je žena bez glave prolazila, on je držao svoj bajonet uperen u ženu obučeno u belo. Tada je duž peščane cevi buknula plamena munja. Vojnik je pao u nesvest. Završio je na vojnom sudu jer su ga našli kako ,,spava” na straži. Ali, posle njegove izjave i izjave drugih vojnika, svedoka tog dogadjaja, on je oslobodjen.
Isto tako često kao Anu Bolen, vidjali su i dvoje dece koje se drže za ruke i izlaze kroz Tauer. Priča se da su to princ Edvard i princ Ricard, koje je ubio stric u Taueru kako bi Ricard III postao kralj.


Bela Luna     Zvanično      White Lune

Pitanje koje njena sudbina i preobražaj postavljaju pred čitaoca je suštinsko – gde smo na svom životnom putu izgubili nevinost duše? Kako smo usput izgubili ideale i snove? Zašto smo postali surovi kao što škola života ponekad ume da bude surova ? Da li smo uvek takvi bili ili smo putem ogrubeli i postali cinični manipulatori?
Naručite knjigu ‘Bela Luna’ pisca Darkulis Leonov Dias:
Srpska verzija (stanovništvo Srbije) na broj: +381 62 973 42 80 ili OVDE. |
Srpska verzija (van granica Srbije) – OVDE. | English versionHERE. |
Pусская версия – ЗДЕСЬ. |

Više informacijaOVDE.


Da li je mrtvac kucao u podrumu?

Godine 1847. pocela je era spiritizma. Iste godine porodica Dzona Foksa u Hajdisvilu (američka drzava Njujork) je odjednom čula lupkanje koje je postajalo posebno intenzivno kada bi ćerke Margret i Keti bile u blizini. Hari Post, komsija, hteo je da istrazi tu pojavu. Otkrio je da znaci lupkanja imaju sasvim odredjen ritam, neku vrstu abecede lupkanja. Pošto je Hari Post preveo znake, otkrio je nešto neverovatno. Znaci lupkanja dolazili su od duha izvesnog ubijenog coveka. Njegovi posmrtni ostaci pronadjeni su u podrumu kuće. Kada su kosti zakopane, lupkanje se više nije čulo…

Zašto duhovi lupkaju?
Puca, pucketa i lupka. Namestaj ,,seta” stanom, smrdi, predmeti nestaju, javljaju se ponovo na drugom mestu. To su tipicne pojave kada su poltergajsti u kuci. Ta utvara javlja se po pravilu duze vreme, nedeljama, mesecima, ponekad i godinama. O njima se govorilo jos u 6. veku u Italiji. U 13. veku bilo je opsirnih izvestaja o aktivnostima tih duhova koji su ljude, doduse, plasili, dosadjivali im, ali nisu bili opasni po zivot.

loading...

Zasto je voda vrila u kanti?

Naucnici su vise puta zakljucili da na tu vrstu duhova vise utice ovozemaljski nego onozemaljski svet. Pre sto godina u Kanadi dogodilo se sledece: neugledna osamnaestogodisnja Ester Koks zivela je sa svojom lepom sestrom Dzejn u vrlo skromnim uslovima. Kada je jedan obozavalac lepe Dzejn pokusao da siluje Ester, iz nje je izasao poltergajst. U spavacoj sobi devojke nizali su se cudni dogadjaji, ormarici su bez razloga leteli vazduhom, posetljina se pocepala. Culo se samo lupanje. Pozvali su lekara jer je Ester imala jaku groznicu. Lekar se zakleo da je na zidu video natpis: ,,Ester Koks, ti si od smrti.” Zatim se malter ispod natpisa odvojio od zida, preleteo vazduhom i spustio tacno pred noge lekara. Devojka je uglavnom bila u transu. Svestenik je svedocio da je u prisustvu Ester voda u kanti pocela da vri. Na kraju je buknula vatra, a kucica sestara Koks skoro je izgorela. Psihologa, koga su pozvali u pomoc, nepoznate ruke gadjale su nozevima. Tek posle nekog vremena Ester se primirila, a fenomeni su prestali…

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment