Najveća svetska zavera i misterija: Iluminati

illuminati-member-reveals-all
Foto: yournewswire.com

Red osnovan u Bavariji postojao je manje od 10 godina, ali skoro da nema teoretičara zavere koji ne smatra da to tajno društvo stoji iza skoro svih događaja koji su menjali istoriju 19. i 20. veka.


Teorije zavere postoje otkako je sveta i veka. Ljudi, izgleda, vole da raspravljaju o tome da li našom planetom vladaju političari koje svakog dana viđamo na malim ekranima, ili se pak iza njih kriju neki moćni ljudi iz senke, čiji su nam ciljevi nepoznati, a koji ni od čega ne prezaju.

Jedno od najčešće pominjanih, a istovremeno najmisterioznijih tajnih društava svakako su iluminati. Ovaj naziv, koji na latinskom znači prosvetljeni ili prosvećeni, koristi se za nekoliko stvarnih i izmišljenih grupa. Zvanično, prva od njih bili su bavarski iluminati iz vremena prosvetiteljstva. Dr Adam Vajshaupt, bivši jezuita i profesor crkvenog prava, 1. maja 1776. osnovao je red iluminata u okviru postojeće masonske lože Nemačke.

Rad i zabrana; Novi poredak
” Iluminati su bili tajno društvo u okviru tajnog društva “, napisao je publicista Robert Anton Vilson , najpoznatiji istraživač tog tajnog društva. ” Bavarska vlada zabranila je njihov rad 1785 , navodno zbog zavere da se zbace s vlasti svi kraljevi Evrope i papa .

U vezi sa tim se svi slažu . Sve ostalo o njima je veoma kontroverzno. ”
Za Vajshaupta se , dodaje on , tvrdilo da je ” ateista , mag Kabale, racionalista, mistik , demokrata , socijalista , anarhista , fašista , Makijavelista , alhemičar , totalitarista i filantrop ” .

Kako su mnogi ovi termini suprotstavljeni, jasno je da se o njemu zapravo ne zna ništa osim što postoji nekoliko oskudnih biografskih podataka.

Situacija nije mnogo drugačija ni kad je reč o društvu koje je osnovao.

– Za iluminate se govorilo da su bili oni koji su vukli konce krajem 18. veka i da su pokrenuli Francusku buržoasku revoluciju, kao i Američku revoluciju, da rade na preuzimanju kontrole u ​​svetu, da su idejni tvorci komunizma, obožavaoci đavola …

Neki su ih povezivali s vitezovima templarima, s grčkim i gnostičkim sektama, starim Egipćanima, ali i s Atlantidom.

Sigurno može da se kaže jedna stvar – Vajshauptova ideja da budu tajno društvo je uspela jer ne postoje dva istraživača ovog tajnog društva koji se potpuno slažu kad je reč o organizaciji ili cilju tog reda – napisao je Vilson.

loading...

Bela Luna     Zvanično      White Lune

 Lepota romana Bela Luna je u slobodi doživljavanja i tumačenja, velikom prostoru čistilišta između neba i zemlje u kojem svako pronalazi svoje rešenje i način putovanja. Lako je osuditi i sebe i drugog i svetiti se u tami, ali dela nas odaju ko smo zapravo.
Naručite knjigu:
Srpska verzija (stanovništvo Srbije) –OVDE. | Srpska verzija (van granica Srbije) –OVDE. | English version – HERE. | Pусская версия – ЗДЕСЬ. |


Ipak, u skoro svakoj teoriji zavere postoji i termin novi svetski poredak.

Njega je, prema brojnim svedočenjima, koristio još Adam Vajshaupt, ali je češće počeo da se upotrebljava tek u 20. veku, i to posle Prvog i Drugog svetskog rata.

Novi svetski poredak je čak ispisan i na novčanici od jednog dolara, odmah ispod piramide sa svevidećim okom.

Prema tvrdnjama teoretičara, cilj novog svetskog poretka je uspostavljanje globalne države koju kontrolišu iluminati i u kojem nema država, nacija i religije, a pojedinci nemaju nikakvo pravo da donose bilo kakve važne odluke.

Ono što je u tom planu nejasno jeste što bi iluminati želeli da kontrolišu svet ukoliko ga, kako tvrde teoretičari, već uveliko vekovima kontrolišu.

SVE TEORIJE O TAJNIM UPRAVLJAČIMA
– Prve forme iluminara nastaju još u antičko doba , tvrde pojedinci
– Mnogi teoretičari zavera veruju da su iluminati povezani s vitezovima templarima , redom koji je nastao 1118 , a zatim zabranjen 1307 , kad su postali neverovatno bogati.

– U 15. veku u Španiji nastaje sekta koja je praktikovala formu hrišćanstva nazvanu alumbrados, što na španskom znači prosvetljeni. Pojedini teoretičari veruju da je Vajshaupt samo obnovio ovu sektu
– U 16. veku red Iluminata postaje veoma jak u Francuskoj
– Iluminati pokreću pobunu američkih kolonija protiv Britanske imperije 1775. i stoje iza Deklaracije nezavisnosti, objavljene 1776.
– Inicijatori su Francuske buržoaske revolucije 1789, jednog od najvažnijih događaja u istoriji
– Organizovali su Bečki kongres 1815, što je prvi pokušaj uspostavljanja jedne svetske vlade
– Pokretači su Prvog svetskog rata 1914. Navodno, stajali su iza obe strane. I stajali su iza Oktobarske revolucije u Rusiji, 1917.

– Dovode na vlast Adolfa Hitlera , a zatim ga guraju u Drugi svetski rat , u kojem kontrolišu i drugu stranu
– Osnivaju UN 1945 .
– Krivi su za sve ratove i atentate posle Drugog svetskog rata
– Organizovali su teroristički napad na SAD 11. septembra 2001 .

Svevideće oko
Prema teoretičarima zavere, ovaj simbol je najčuveniji simbol masona i iluminata. Oko predstavlja oko Lucifera, a 13 stepenika piramide je 13 krvnih linija iluminata, porodica koje vladaju zemljom, dok su 72 cigle 72 Imena Boga u Kabali. Ne postoje dokazi da su bavarski iluminati koristili piramidu i svevideće oko u ritualima, ali su koristili krug s tačkom u centru kao simbol reda.

Američki dolar

typical-dollar-conspiracy-meaning-temp
Foto: illuminatirex.com

Na novčanici od jednog američkog dolara nalazi se simbol piramide sa svevidećim okom, koji se povezuje s iluminatima. Na dnu piramide rimskim brojem upisana je godina 1776. Iako je to godina proglašenja nezavisnosti SAD, mnogi teoretičari veruju da je to godina osnivanja bavarskih iluminata.

Trougao
Šakama napravljen trougao jedan je od simbola iluminata, tvrde teoretičari zavera. Upravo zbog čestog pokazivanja ovog simbola, pevačica Bijonse jedna je od javnih ličnosti koja se povezuju s ovim tajnim društvom.


VAŠA REKLAMA – Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com  ili OVDE.


SVETOM VLADA 13 PORODICA
Pojedini teoretičari zavera veruju da su na čelu iluminata, a samim tim i na vodećim mestima na celom svetu pripadnici 13 porodica. Uz njih svetom vlada i 300 pratećih porodica koje su organizovane u Komitet 300:

Rotšild (Bauer), Brus, Kavendiš (Kenedi), De Mediči, Hanover, Habzburg, Krup, Plantagenet, Rokkefeler, Romanov, Sinkler (St. Kler), Varburg (Del Banko), Vindzor.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: Kurir)

loading...

Related posts

Leave a Comment